Twee kandidaten melden zich voor horeca op Koggewerf

Twee kandidaten melden zich voor horeca op Koggewerf

Gemeente, Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Panden aan Havenweg te koop met horecabestemming voor nieuw ’Maritiem Erfgoedcentrum’

Twee commerciële partijen hebben belangstelling voor de panden Havenweg 3 en 5 op de Koggewerf. In februari zette de gemeente de twee panden op de Koggewerf te koop. Eerder had ze er een horecabestemming aan toegewezen. Binnen het concept van Maritiem Erfgoedcentrum ziet de ADAS Groep uit Deventer exploitatiemogelijkheden. Diens plannen sluiten aan op de bewezen Hanzeformule van horecaondernemer Ayhan Sahin. Hij startte elders al eerder de Proeflokaal Toer.

Grootse plannen
Gemeente Kampen heeft grootse plannen met de Koggewerf. Zo is er inmiddels een nieuwe botenloods gerealiseerd (zie onderaan). Achter de schermen wordt al jaren gebroed op een ’Maritiem Erfgoedcentrum IJsseldelta’. Voor de invulling van de panden aan de Havenweg 3 en 5 heeft de gemeente een bezoekerscentrum en een horecabedrijf in gedachten.
In februari werden de panden te koop gezet nadat na intensieve onderhandelingen de bewoners en krakers vertrokken waren. De investering voor renovatie en inrichting van de vervallen panden komt voor rekening van de nieuwe verhuurder of exploitant. Daarom bedraagt de vraagprijs voor beide panden slechts €60.000.
De grond blijft gemeentelijk eigendom. Naast de pachtconstructie zijn er voorwaarden verbonden aan verkoop van de opstallen. Zo moet de exploitatie rendabel zijn en ”een regionale aantrekkingskracht krijgen die imagoversterkend werkt voor het Maritiem Erfgoedcentrum”.

Zij-aanzicht

Hanzeformule
De panden aan de Havenweg hebben de interesse gewekt van de ADAS Groep. De formule die ze voor ogen heeft, is al toegepast in de Hanzesteden Deventer en Zutphen. Daar kan men in proeflokalen kennis maken met ”de smaak van de Hanze”. Daarnaast kent Zutphen een stadshotel waarin alles refereert aan het glorieuze Hanzeverleden.
Momenteel werkt een architect een horecaplan uit. Daarbij wordt ook rekening gehouden met een bezoekerscentrum, zoals in de verkoopvoorwaarden staat. De ADAS Groep wil alle partijen op de Koggewerf bij haar plannen betrekken. Zodra die plannen gereed zijn, worden ze aangeboden aan de gemeente.
Uiteindelijk neemt de gemeenteraad een beslissing. Vorig jaar liet een raadsdelegatie zich ter plekke bijpraten (zie onderaan). De door de gemeente ingeschakelde horecamakelaar doet geen mededelingen over de andere geïnteresseerde partij. Tegenover Kamper Nieuws vertelde Patrick Dorresteijn wel namens zijn ADAS Groep enthousiast over hun belangstelling. Hun Hanzeformule lonkt.

Bezoekers van de Koggewerf passeren de panden aan de Havenweg.

Zie ook:
Havenweg 5 hersteld en evenals nº 3 te koop
Gemeenteraad bijgepraat over transformatie Koggewerf
Start bouw botenloods markeert volgende fase ontwikkeling Koggewerf

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x