Kerstconcert Buitenkerk in ”Het Licht van Vrede”

Kerstconcert Buitenkerk in ”Het Licht van Vrede”

Kerk, Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Hykanon en Buitenkerkkoor brengen samen gevarieerd programma

Met kerst in aantocht worden er ook weer diverse kerstconcerten georganiseerd. Aanstaande zaterdagavond slaan Hykanon en het Buitenkerkkoor de handen ineen voor een gevarieerd programma. In een frisse maar sfeervolle Buitenkerk zullen zowel klassieke als moderne liederen ten gehore worden gebracht. Pastor Schoorlemmer komt voor het kerstconcert even terug naar Kampen.

Thema
Het thema dat het kerstconcert op 17 december om 19u30 heeft meegekregen luidt ’Het Licht van Vrede’. De hoofdletters en de betekenis van kerst laten dit thema voor zich spreken. Hans Schoorlemmer, emeritus pastor en tegenwoordig verbonden aan het Dominicanenklooster in Zwolle (zie onderaan), zal een vertelling verzorgen die voor een breed publiek toegankelijk is.
De kerkdeuren zijn vanaf 19u00 geopend en de toegang is gratis. Ter bestrijding van de onkosten zal gecollecteerd worden maar de grote, monumentale kerk in deze tijd goed verwarmen, zou de spuigaten uitlopen. Daarom wordt iedereen gevraagd zich goed te kleden en natuurlijk door meezingen zich op te warmen.

Een deel van het affiche over het kerstconcert van Hykanon en het Buitenkerkkoor.

Kerstliederen
Het RK Buitenkerkkoor en Hykanon, onder leiding van Michal de Jong respectievelijk Janet van Gaalen-Schouten, hebben een divers programma samengesteld waarin de bekende kerstliederen niet zullen ontbreken. Bram Brandermann en Paul de Vroome zullen de koren begeleiden op respectievelijk orgel en piano.
Als extra aanvulling zal violiste Inge Margriet van Dijk meewerken aan het kerstconcert in de RK Buitenkerk aan de Buiten Nieuwstraat, achter de Mgr. Zwijsenschool aan de Oudestraat. Voor wie met Kerst in Oud Kampen de Buitenkerk gemist heeft, kan na afloop van het kerstconcert de kerk en de kerststal nog bewonderen.

Zie ook:
Zangmiddag in Buitenkerk op Bevrijdingsdag (2022)
Iedereen leek afscheid te nemen van Schoorlemmer (2017)
Jongerenkoor Hykanon viert afblazen kerksluiting met feestelijk concert (2015)
Lantaarnpaal onthoofd bij Mgr. Zwijsenschool (2021)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x