Kerstetalage Bolinde krijgt vier sterren

Kerstetalage Bolinde krijgt vier sterren

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Schoenmakerij aan Oudestraat eindigt in landelijke wedstrijd bij beste vier

In een wedstrijd voor de mooiste winkeletalage in kerstsfeer heeft Schoenmakerij Bolinde vier sterren gescoord. Daarmee behoort de kerstetalage tot de mooiste vier van de deelnemende winkels in Nederland. Willem Bolinde verwijst alle eer naar zijn vrouw. Wil Bolinde is best wel trots. Zij zorgt meerdere keren per jaar voor een etalage die past bij de tijd. Als visitekaartje en om webshops de loef af te steken. Ook is het een sneer naar de winkels, vaak retailketens, die geen moeite doen voor een gezellig straatbeeld en zo ook de passant niet verleiden te doen stoppen. Klik op onderstaande foto’s om ze te vergroten.

Hoog niveau
Het landelijk verschijnende Algemeen Dagblad had de wedstrijd opgezet en ontving duizenden inzendingen. Inge Wiersema vertelt in de krant onder de indruk te zijn van het niveau van de inzendingen. De directrice van ”Nederlands grootste decoratiebedrijf” Beekwilder schetst als belangrijk criterium voor een goede winkeletage de ”stopkracht”. Daarmee doelt ze op de aandacht trekken van de voorbijganger en die te verleiden stil te gaan staan. Vervolgens is de kans groter dat zij of hij binnen loopt en aankopen doet. Ondanks het hoge niveau van de etalages, die iedereen kon aanmelden, maakt Wiersema zich zorgen om de aanblik van de Nederlandse winkelstraat. ”Tien jaar geleden werd er overdadiger gedecoreerd en grote retailketens doen minder moeite voor hun etalage dan voorheen.” Ze zag bij de inzendingen veel humor, eigenzinnigheid en creativiteit. ”En dat is heel belangrijk in een tijd dat fysieke winkels worstelen met de concurrentie van webshops,” aldus Wiersema.

Wil Bolinde bij haar kerstetalage de vier sterren kreeg van het AD.

Bolinde’s creativiteit
Wil Bolinde sluit zich aan bij de woorden van Wiersema. De kerstetalage van Schoenmakerij Bolinde is ingezonden door een nicht van Wil. Al sinds dat ze met haar man Willem de zaak drijft in het huidige pand, zorgt zij voor een aansprekende winkeletalage die globaal genomen per seizoen wisselt. De spullen komen soms van eigen zolder of uit eigen schuur maar worden ook geleend bij andere winkels. Inmiddels krijgt Wil meteen de vraag wat ze nodig heeft als ze de Karwei of de Intertoys binnen loopt. Willem, al zijn leven lang ambachtelijk schoenmaker, draagt alle eer op aan zijn vrouw maar heeft ook zelf een bijdrage geleverd. Bewust door het skelet van de fietser te maken en die postuur te geven met papier en luchtzakjes. Onbedoeld draagt hij bij aan de kerstetalage met zijn oude jas, broek en fiets die Wil heeft gebruikt. Het leukst vindt ze de grijns van mensen en het kijken naar en wijzen op de etalage. Er zijn zelfs mensen die er speciaal voor omlopen of van buiten Kampen speciaal naar de Oudestraat benedenstrooms toekomen. De winnende kerstetalages met vijf sterren zijn te vinden bij Robbies in Den Bosch en Bins in Wassenaar. She’s Different in Rijssen en Bolinde in Kampen staan met vier sterren in het AD. Inclusief foto. Daar is Wil best trots op. Landelijke waardering na twaalf jaar inspanning en talloze decoratieve etalages.

Wil en Willem Bolinde staan achter de toonbank in hun schoenmakerij aan de Oudetsraat benedenstrooms.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x