„Van de nood een deugd maken” (video)

„Van de nood een deugd maken” (video)

Gemeente, Nieuws, Video 0 Comment

Kersttoespraak burgemeester Sander de Rouwe

Na drie maanden burgemeester te zijn van Kampen, blikt Sander de Rouwe terug op die tijd in zijn kersttoespraak. „Het jaar 2021 stond tegen wil en dank in het teken van corona”, vertelt hij. Maar veel Kampenaren wisten van de nood een deugd te maken en dat ziet de burgervader als een belangrijk thema, ook voor de komende tijd.

De Rouwe stipt kort een aantal initiatieven aan waarbij de mensen iets wilden en konden betekenen voor elkaar en voor een ander. Hij noemt de verpleegkundestudenten van het Hoornbeeck College die het NOS Journaal haalden met hun assistentie in ziekenhuizen. Hij prijst de lichtjesroute over Kampereiland maar ook de mooie traditie van het carbidschieten. Voor de protestwandelingen op zaterdag moet er ruimte zijn, geeft hij aan, waarin inwoners aangeven het niet altijd eens te zijn met de maatregelen en daar zorgen over hebben.

De nieuwbakken burgemeester begint en eindigt zijn kersttoespraak met een geboorte. Op de derde dag van het jaar werd zijn zoon Noud geboren, een coronababy, geeft hij toe. In de laatste week van het jaar draait het met kerst om de geboorte die het licht bracht in de duistere wereld. Hij wenst iedereen dat Licht toe, zoals de genoemde initiatieven licht creëerden.

Zie ook:
Kampen heeft een nieuwe (Friese) burgemeester
Mars voor de vrijheid in Kampen
Burgemeester feliciteert geboren en getogen Kamperse

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x