Keukenbrand veroorzaakt veel schade (video)

Keukenbrand veroorzaakt veel schade (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Leegstaand hoekwoning aan Wilhelminalaan

In de namiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Wilhelminalaan. De brandweer rukte met twee voertuigen uit, naar een inschatting van de meldkamer. In een woonhuis op de hoek met de Prins Bernardstraat was sprake van hevige rookontwikkeling. De brand was snel onder controle waarna de woning is geventileerd.

Keukenbrand
Brandweer IJsselmuiden meldt op Facebook dat het een keukenbrand betrof die ”een behoorlijks schade heeft aangericht”. In verband met een verhuizing was de woning juist vandaag leeg opgeleverd. ”Vermoedelijk,” meldt de brandweer, ”is er iets op het fornuis blijven staan dat een korte maar heftige brand veroorzaakte.”
Salvage is ter plaatse gekomen. Dat is een stichting namens alle verzekeringen in Nederland om mensen bij te staan bij bijvoorbeeld brand en waterschade.

De brandweer klom over de poort om bij de keuken te komen.

Korps IJsselmuiden
Voor de melding zaterdag om 16u34 waren de brandweerposten van Kampen en IJsselmuiden gealarmeerd op basis van een tabel met de kazernevolgorde. Post IJsselmuiden wordt altijd gealarmeerd voor de Kamper binnenstad en Brunnepe, zoals aan de Slagersweg twee jaar geleden (zie onderaan).
De binnenstad wordt met meerdere eenheden aangereden vanwege de oude en dichte bebouwing. Daarnaast geldt voor de Kamper binnenstad en Brunnepe dat korps IJsselmuiden ’s nachts en ’s weekends eerder ter plekke kan zijn. Vannamiddag was het kort maar krachtig.

Zie ook:
Brand Slagersweg loopt met sisser af (jan. 2017)
Bescheiden brand aan de Vloeddijk (aug. 2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x