Basisschool De Mirt gaat vernieuwd door als Kindcentrum

Basisschool De Mirt gaat vernieuwd door als Kindcentrum

Nieuws 0 Comment

Open en transparant op christelijke grondslag

Na een flinke verbouwing, het inrichten van een nieuwe schoolbibliotheek en het onthullen van een nieuw logo, gaat gereformeerde basisschool De Mirt aan de Rolklaver door als Kindcentrum de Mirt. Vanuit een ”christelijke positieve” houding wordt opvang en onderwijs geboden aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Juf Elly was blij met het feestje van de opening afgelopen vrijdag.

Ruime binnenruimte
Rond de zomer is de flinke verbouwing van De Mirt afgerond. De lichte en ruime binnenruimte symboliseert de open en transparante houding die de school nastreeft, zo vertelt Elly Hofstede. De directrice schetst hoe de overgang van basisschool naar kindcentrum in lijn ligt met het beleid van de overheid. Naast onderwijs wordt er meer en meer opvang geboden. Er vindt een verschuiving plaats naar meer gemeenschap met meer nadruk op pedagogiek in plaats van didactiek, aldus Hofstede.
De Mirt bestaat sinds 1978 en heeft momenteel zo’n 130 tot 150 leerlingen. Het verouderde gebouw was de aanleiding voor de algehele vernieuwing die meteen duurzaam is aangepakt: van het gas af en zonnepanelen op het dak.

De leesboom in de nieuwe, open binnenruimte van Kindcentrum de Mirt.

Gereformeerd onderwijs
Kindcentrum de Mirt is aangesloten bij Florion in Zwolle. Bij die vereniging voor gereformeerd primair onderwijs zijn 22 basisscholen aangesloten in de vierhoek Lelystad, Meppel, Dalfsen en Urk. Hofstede noemt de identiteit nadrukkelijk ”positief christelijk” en niet aan één kerk gebonden. Met alle ouders wordt een gesprek hierover gevoerd.
De leesboom in het nieuwe logo staat centraal in de ontmoetingsruimte en de schoolbibliotheek. Nadat twee dagen eerder leesconsulente Jirina Hoitink bij De Fontein een vernieuwde schoolbieb had geopend (zie onderaan), zo was nu De Mirt aan de beurt, als 24e schoolbieb aangesloten bij Bibliotheek Kampen. Later dit jaar volgen nog Het Visnet in Grafhorst en de Rehobothschool in IJsselmuiden.
Juf Elly heette de feestelijke laatste schooldag voor de herfstvakantie welkom: ”Af en toe moet je iets vieren, zeker in deze sombere tijd.”

Zie ook:
Ridder Dolf opent nieuwe schoolbibliotheek SmdB ’De Fontein’ (video)
Schoolbibliotheek Meerrijk verrijkt leesklimaat
Vernieuwde Bibliobus toont nieuwste apps en gadgets (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x