Prikkelend plezier op KIK Festival (video)

Prikkelend plezier op KIK Festival (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Speels en uitdagend doen kinderen kennis op in Brunneper Voedselpark

’Kind in Kampen’ zette afgelopen zaterdag voedselpark ‘De groene Brunneper’ in het teken van leerzaam plezier. Meerdere lokale initiatieven hadden de handen ineen geslagen voor een festival met tal van kraampjes en activiteiten. Het werd een zonnige dag van verbinding, herkenning en prikkelend plezier.

Kidzz Science Lab
Het idee werd geboren toen Chery Diender, drijvende kracht achter het Kidzz Science Lab, de enthousiaste verhalen hoorde van Robert de Reu, drijvende kracht achter De groene Brunneper. Zoals Robert de kinderen wil laten zien waar het voedsel vandaan komt, zo wil Chery de nieuwsgierigheid nog veel breder prikkelen met het Kidzz Science Lab. Periodiek staat ze daarmee in de Bibliotheek en nu stond ze voor het eerst in een tent op het Voedselpark.
Chantal Spijker schetst het idee achter het KIK Festival als ”verbinding zoeken en samenwerken”. Drie Kamper initiatieven hebben samen het festival opgezet. Naast het voedselpark en het kinderwetenschapslab is dat Eco Atelier Artistique.
Bekende en minder bekende Kampenaren toonden hun specialiteiten waarbij de kinderen mochten aanhaken ter lering en vermaak. Chery wil ”de nieuwsgierigheid prikkelen voor oude ambachten en nieuwe technieken”.

Door een heuse sterrenkijker kon men de maan zien terwijl op de achtergrond Leander Schinkel zingt.

Oude ambachten
In de tent van het Kidzz Science Lab konden de kinderen kleine robotjes laten rijden via een ingekleurde route. Elders in de groene oase van Brunnepe leerde een fietsenmaker de kinderen hoe een band te plakken. Æbe Poutsma liet de kinderen zelf bonbons maken. De beheerder van de heemtuin had ook allerlei eigen gemaakte producten bij, zoals jam die straks gemaakt kan worden van de nog aan te planten oude fruitbomen in het voedselpark.
Uit Zwolle was Wim Verdoold gekomen die zowaar met zijn sterrenkijker de maan liet zien die je niet verwachtte naast de stralende zon. Meestersmid Sven de Lange uit de Voorstraat sloeg en smolt erop los om met de kinderen de mooiste ijzeren creaties te maken.
Kleermaakster Fati Stil van naaiatelier ‘De magische schaar’ aan de Botermarkt ontdekte een nieuw talent. De jongen zelf ontkende dat. ”Naaien en stikken is toch niets voor mannen,” dacht hij totdat Fati hem erop wees dat de beroemdste kleermakers mannen zijn.

Natuurlijk hoort schminken er ook bij op een kinderfestival.

Nieuwe prikkels
Zo werd het op velerlei vlakken een leerzame en ontspannen dag. Zonder het uit te spreken, sloot het KIK Festival de zomervakantie toepasselijk af. De opgeroepen nieuws- en leergierigheid kunnen de kinderen vanaf deze week weer op school botvieren.

Zie ook:
Vanaf heden heeft Brunnepe haar eigen Voedselpark (video)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top