Kindervoorstelling brengt sprookje tot leven (video)

Kindervoorstelling brengt sprookje tot leven (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

’Het ezeltje’ tovert Stadspark om in openluchttheater

Met een hoofdrolspeler die een grote aaibaarheidsfactor kende, zette Willien van Dam haar eerste theatervoorstelling neer. De ontwerpster van theaterpoppen, coach en programmamaker had een ezel in drie generaties gemaakt waarmee twee theaterstudenten een onbekend sprookje van Grimm opvoerden. Zowel kinderen als grote mensen en passanten genoten van de voorstelling.

Poppentheater
Afgelopen weken liet Ventura met haar levende standbeelden (zie onderaan) al zien hoe het Kamper Stadspark als decor kan dienen voor theater. Nu was het de beurt aan Van Dam in het gras voor de Cellebroederspoort. Op de kast waarin en -omheen het verhaal zich afspeelde, was een bovenlicht gemaakt als ook in de Cellebroederspoort zit. Met de luiken in de kast, die open en dicht gingen, voerden Noémi Wiekeraad en Barbara Raap en met bescheiden middelen een compleet theaterstuk op.
Noémi komt uit Kampen en studeert aan de theaterschool van Deltion. Barbara woont in Zwolle, heeft het MBO erop zitten en begint nu aan de HBO-theateropleiding van ArtEZ. Willien van Dam had Christel Hakvoort (jeugdtheatermaakster bij Theater Krijt) erbij betrokken voor de regie. Met drie voorstellingen op zowel vrijdag 14 als zaterdag 15 augustus kon het publiek gespreid komen.

Noémi Wiekeraad en Barbara Raap voeren de kindervoorstelling 'Het ezeltje' op.

Gelaagdheid
Het verhaal gaat over een langverwachte troonopvolger aan het hof die geen mooie prins maar een ezel blijkt te zijn. Uiteindelijk loopt alles goed af, als in een echt sprookje, maar aan het klassieke einde wordt een originele draai gegeven waarbij toch nog een kleine interactie met het jeugdig publiek optreedt.
Dat is namelijk één van de dingen die de spelers missen in deze afstandelijke coronatijd. Het verhaal speelt zich af deze tijd met zelfs een virus dat uitbreekt.
Voor de goede verstaander zijn er meerdere lagen uit het verhaal te halen zoals ook achter de sprookjes van Grimm veel meer schuil gaat. De toeschouwers in het Stadspark mocht dat ontgaan. Zij genoten van het spel en de verwikkelingen.

Knuffelen na de kindervoorstelling 'Het ezeltje' met de hoofdrolspeler.

Knuffelgehalte
De boodschap van de verrassende zwangerschap was gebracht door een houten postduif, die de kinderen na afloop op papier meekregen om te vouwen en daarmee zelf een positieve boodschap de wereld in te zenden.
Met die hoop, troost en bemoediging had ’Het ezeltje’ samen met negentien andere projecten, subsidie gekregen van het gemeentelijk snelloket voor cultuur in coronatijd. Een tijd waarin ook knuffelen uit den boze is maar gelukkig geldt dat niet voor de theaterpoppen van Willien van Dam. Na de openluchttheatervoorstelling kon er in het gras van het Stadspark nog geknuffeld worden met de hoofdrolspeler in een ’Meet & Greet’.

Zie ook:
Levende standbeelden in Stadspark Kampen
Kamper ansichtkaarten voor eigen inwoners over eigen stad

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x