Kerst in Oud Kampen 2019 belooft voor elk wat wils (video)

Kerst in Oud Kampen 2019 belooft voor elk wat wils (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

KiOK-kick-off met onthulling en verbeelding campagnebeeld

Met een klein voorproefje in zang en mime, is Kerst in Oud Kampen 2019 afgetrapt. Aan de voet van de Nieuwe Toren met vier figuranten van Ventura. Precies zoals op het nieuwe campagnebeeld. Burgemeester Koelewijn ontrolde het levensgrote filmdoek. Daarna werd in de Schepenzaal van het Oude Raadhuis het programma verteld. Dat is teveel om hier op te sommen maar we doen een poging.

Sfeerproeverij
Vorig jaar werd het programma van Kerst in Oud Kampen gepresenteerd tussen de rekwisieten van het grootse Kamper openluchtfestival op de thuisbasis van Ventura aan de Noordweg (zie onderaan). Dit jaar was er gekozen voor de locatie die ook het speerpunt vormt van het campagnebeeld.

Aan de voet van de Nieuwe Toren gaf Wim Schluter de aftrap voor de aftrap. Bort Koelewijn wees vervolgens op het feit dat dit de twintigste editie van KiOK wordt en daarmee een jubileumeditie. Even leek het erop of hij ’Lang zullen we leven’ in ging zetten maar hij hield het, samen met het publiek, op een driewerf hoera.

De burgervader sprak hulde aan alle vrijwilligers en sponsoren die het openluchttheater van KiOK mogelijk maken. Hij gaf voorzitter Gerrie Kragt namens hen een grote bos bloemen, onder toeziend oog van Emma Quilligan, die vorig jaar werd aangesteld als zakelijk leider (zie onderaan). Jojanneke bracht met een lied de kerstsfeer erin die volmaakt werd met sneeuw. Echte kunstsneeuw.

Wim Schluter verzorgde de aftrap van de aftrap.

Hoogtepunt
Na de sfeer geproefd te hebben, deed artistiek leider Jan Liefting het programma uit de doeken in de Schepenzaal van het Oude Raadshuis. Om niemand te kort te doen, vatte hij het programma samen als ”één groot hoogtepunt”. Er keren klassiekers terug als het lichtplafond in de Buiten Nieuwstraat, de rosse buurt in het Keizerskwartier, de levende standbeelden bij het Stedelijk Museum en de nostalgische kermis op het Van Heutszplein.

Verscheidene zaken worden vernieuwd maar veel daarvan verhult zich achter de schermen. Voor Liefting kan het altijd beter en dit jaar huurt hij meer technische professionals in. Op het Buitenplein heeft het Leger des Heils aangeboden om ’Jozeph de Musical’ op te voeren. Om de hoek, voor de Mgr. Zwijssenschool, wordt speciaal voor KiOK voor een stomend en flitsend kunstproject neergezet onder de naam ’Steampunk’.

Gerrie Kragt, Bort Koelewijn en Jan Liefting (v.l.n.r.) bij de KiOK-kick-off.

Theater
Groot en klein zullen diverse theateracts door de Kamper binnenstad te bewonderen zijn, zoals ook koren te beluisteren zullen zijn van Buitenkerk (Joyfull Sound) tot Plantage en Botermarkt, die in Parijse sfeer wordt ingericht. Op veler verzoek keert de ganzenparade terug en zal een spectaculaire parade gehouden worden door wederopgestane dinosaurussen.

Een ’mystieke parade’ zal tal van wonderlijke taferelen laten zien in het laatste stuk van de Oudestraat voor de Buitenhaven. Op de Nieuwe Markt kan men op adem komen met verhalenvertellers. Deelnemende kinderen van Quintus en Ventura zullen de bezoekers in de Torenstraat gastvrij onthalen. Voor nieuwe bezoekers is nog steeds een beginnerscursus KiOK beschikbaar (zie onderaan).

Liefting probeerde in zijn presentatie iedereen recht te doen maar uiteindelijk doen de bezoekers dat met een grote opkomst. Het weer kan in ieder geval niet veel slechter worden dan vorig jaar.

Zie ook:
Beginnerscursus Kerst in Oud Kampen (video)
Kerst in Oud Kampen 2018 (video)
Zakelijk leider Kerst in Oud Kampen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x