Klein Kamper Scholierendebat in Cellebroederspoort (video)

Klein Kamper Scholierendebat in Cellebroederspoort (video)

Nieuws, Politiek, Video 0 Comment

Eerste debatwedstrijd tussen scholieren gewonnen door Almere College

Leerlingen uit de onderbouw van het Almere College in Kampen hebben het eerste Klein Kamper Scholierendebat gewonnen. Scholieren van het Ichthus College en de Pieter Zandt Scholengemeenschap legden het tegen hen af. Het Ichthus College leverde wel de beste individuele debater, aldus de driekoppige jury.

CDJA
Samen met de drie Kamper middelbare scholen had het CDJA IJsseldelta het Klein Kamper Scholierendebat opgezet. Als jury traden aan Jenneke Palland, accountmanager bij Rabobank IJsseldelta, Hilde Palland, Tweede Kamerlid voor het CDA, en Geert Meijering, eveneens van CDA-huize en wethouder bij gemeente Kampen. Bijna dertig leerlingen namen deel aan het evenement.

Juryvoorzitter Hilde Palland leidde de goed bezochte middag in met kort te vertellen over haar politieke loopbaan. Ook schetste ze het belang van debatteren voor jongeren. Daarna startte het debat waarin de vier teams (twee van de Pieter Zandt) over zes uiteenlopende stellingen redetwistten.

Bij uitzondering mochten de scholieren een spiekblaadje gebruiken.

Voorproefje
De middag werd afgesloten met Politieke Bingo. Winnaar werd het Almere College en die leerlingen reageerden uitzinnig. Er werd even getwijfeld wie de grote beker in ontvangst zou nemen van Hilde Palland maar toen zei één leerlinge resoluut: ”Aan mevrouw Prins, want u hebt ons gemotiveerd.”

Het Klein Kamper Scholierendebat kan als een voorproefje gezien worden voor het populaire Groot Kamper Scholierendebat. Dat vindt al jaren plaats en is gericht op de bovenbouw. Vrijdagmiddag zes maart staat dat op de agenda, eveneens bij de Cellebroederspoort. Namens het organiserende CDJA verklapt Niek Teune dat er een mooi, rijk samengesteld team van raadsleden mee zal doen.

Zie ook:
Groot Kamper Scholierendebat verloopt beschaafd (2019)
Hilde Palland kijkt terug op eerste maanden in Tweede Kamer (2019)
Politiek Café CDJA blikt met partijen terug op raadsverkiezingen (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x