Klokkengietertapes deel 2: Geerts woon- en giethuis

Klokkengietertapes deel 2: Geerts woon- en giethuis

Geschiedenis, Kunst & Cultuur 0 Comment

Virtueel op pad met cultuurZIEN

De Klokkengietertapes zijn een nieuwe, hybride vorm van historische informatie delen met een groter publiek. Prikkelende teksten vormen de korte inleiding bij een geluidsfragment. Tijdens het beluisteren van de geluidstape kan beeld bekeken worden van de besproken locatie. Via een link is de informatie na te lezen op de website GeertvanWou.nl.

Giethuis
Een plek om een giethuis in te richten. Waarschijnlijk stelde Geert van Wou dit als voorwaarde voor zijn komst naar Kampen. Zodra hij in Kampen verschijnt, is er sprake van klokken en klokspijs. Onbekend was tot nu toe waar dit giethuis stond. Of geven de bronnen voldoende informatie om toch een plek te kunnen aanwijzen?

Woonhuis
Met het gieten van klokken en kanonnen werd Geert van Wou rijk. Geen wonder dat hij een groot erf kocht aan de Oudestraat. Daar woonde Geert tussen de stadsbestuurders, jonkers en freules. En vlakbij zijn schoonfamilie.
Waar Geert van Wou woonde en werkte, is te horen in deel 2 van de Klokkengietertapes. Vrijdag 27 mei verschijnt deel 3 over klokken en kannonnen. Het project is een samenwerking tussen tussen cultuurZIEN en Kamper Nieuws. Het project is een samenwerking tussen cultuurZIEN en Kamper Nieuws.

Klik op de speelklok hieronder om de virtuele wandeling in een nieuw venster te starten.

Klokkengietertapes deel 1: Geert van Wou

Zie ook:
Klokkengietertapes deel 1: Geert van Wou
Kamper betrokkenheid bij oorlogen
Onderzoek geschiedenis Kampen voortgezet

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x