Klokkengietertapes deel 3: klokken en kanonnen

Klokkengietertapes deel 3: klokken en kanonnen

Geschiedenis, Kunst & Cultuur 0 Comment

Virtueel op pad met cultuurZIEN

De Klokkengietertapes zijn een nieuwe, hybride vorm van historische informatie delen met een groter publiek. Prikkelende teksten vormen de korte inleiding bij een geluidsfragment. Tijdens het beluisteren van de geluidstape kan beeld bekeken worden van de besproken locatie. Via een link is de informatie na te lezen op de website GeertvanWou.nl.

Klokken
Geert van Wou was in zijn eigen tijd al befaamd vanwege de kwaliteit van zijn klokken. In latere eeuwen is deze roem alleen nog maar toegenomen. Meestal is een kerk trots een Van Wouklok in de toren te hebben hangen. Klokken werden destijds ter plekke gegoten waardoor Geert van Wou in het voorjaar en in de zomer wekenlang op reis was.

Kanonnen
Zeker zo groot was zijn roem op het gebied van het gieten van kanonnen. Voor wie Van Wou kanonnen goot, valt veel moeilijker te achterhalen. Wel is bekend dat hij in staat was om de meest moderne kanonnen te leveren. Het maakte hem tot een van de belangrijkste wapenleveranciers van zijn tijd. Het leveren van kanonnen beperkte later zijn reismogelijkheden.
Over twee weken verschijnt het deel 4 over de compagnon van Geert van Wou: Johan Schonenborch. Dit project is een samenwerking tussen cultuurZIEN en Kamper Nieuws.

Klik op de speelklok hieronder om de virtuele wandeling in een nieuw venster te starten.

Klokkengietertapes deel 1: Geert van Wou

Zie ook:
Klokkengietertapes deel 2: woon- en giethuis
Klokkengietertapes deel 1: Geert van Wou

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x