Klokkenluiding als boodschap van bemoediging (video)

Klokkenluiding als boodschap van bemoediging (video)

Kerk, Nieuws, Video 0 Comment

Overal in Kampen en kernen luidden klokken voor hoop en troost

Midden in de week hebben de kerken in heel Nederland hun klokken geluid om een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden. Vrijwel alle kerken in Kampen en de kernen gaven gehoor aan de oproep van de Raad van Kerken. De PKN beschrijft het doel als ”verbinding leggen tussen mensen over de grenzen van sociaal isolement heen”. Woensdag 1 april is de derde en laatste keer.

Rotterdams initiatief
Het oorspronkelijke idee is afkomstig van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam. De Raad van Kerken in Nederland nam het idee mee bij de Dag van Nationaal Gebed die ze organiseerde op 18 maart. Groot Nieuws Radio, MissieNederland, ChristenUnie en de Evangelische Omroep waren ook betrokken bij de organisatie.
De EO zond via een livestream de drie gebedsmomenten uit. De crisis rondom het coronavirus vormde de aanleiding. Iedereen kon thuis bidden of een bericht achterlaten op sociale media. Zo ontstond er een virtuele samenkomst en hoefde men niet naar een kerk te komen. Dit is de komende weken sowieso niet meer mogelijk en tal van kerken houden nu online diensten, zoals de Wester- en de Broederkerk (zie onderaan).

De Westerkekr in Brunnepe luidde ook de klokken op woensdagavond.

Mensen verbinden
”Met deze klokken van hoop en troost kunnen kerken mensen met elkaar verbinden”, aldus de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De Raad van Kerken in Nederland roept alle kerken op om drie woensdagavonden tussen 19u00 en 19u15 de klokken te luiden ”als teken van troost en hoop”.
Vrijwel alle kerken in Kampen, IJsselmuiden, Wilsum en Zalk gaven gehoor aan de oproep. Onze cameraman filmde bij de Christelijk Gereformeerde Kerk in de binnenstad. Midden tussen de Broeder- en Buitenkerk (foto bovenaan) die op de achtergrond te horen zijn.
De kerken roepen met de klokkenluiding tevens op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dezer dagen inzetten voor de gezondheid en veiligheid van anderen.

Zie ook:
Lege kerkzalen maar toch wordt ”de lofzang gaande gehouden”Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x