Kampen gaat ’gewoon’ knallend het jaar uit (video)

Kampen gaat ’gewoon’ knallend het jaar uit (video)

Nieuws, Prikje, Video 0 Comment

Code Kampen blaast per abuis Nieuwe Toren op

Altijd al de Nieuwe Toren op willen blazen? Bij Code Kampen kan het! Op internet is een video verschenen waarop de filmmakers, door miscommunicatie, de toren in het hart van Kampen te gronde richten. Deze knal valt bijna in het niet bij het carbidgebulder waarmee Kampen vandaag, ondanks alle aangezegde ge- en verboden, toch traditiegetrouw het jaar uitluidt. Om middernacht voegen zich daar de kerkklokken bij.

Mislukte vuurwerkstunt
Als protest tegen het verbod op vuurwerk tijdens de jaarwisseling, hadden de filmmakers van Code Kampen hun bedrijfswagen vol met vuurwerk geladen. Met één druk op de knop moest die de lucht in vliegen op de IJsselkade maar er gebeurde niets. Wel verschenen aan de horizon zwarte rookwolken en zeeg de Nieuwe Toren ineen. Intern was er niet duidelijk gecommuniceerd waar het vuurwerk te verzamelen (zie onderaan).
Beteuterd wensen de filmmakers iedereen een fijne jaarwisseling. Die geschiedt vandaag zonder vuurwerk, drank en andere gebruikelijke feestelijkheden (zie onderaan) vanwege de coronarestricties.

Schieten met melkbussen bij de Noorderkerk in Brunnepe (Kampen).

Geslaagde melkbustraditie
Deze jaarwisseling van 2020 naar 2021 zou anders moeten verlopen dan gewoonlijk. In de straten van Kampen is daar weinig van te merken. Door de hele gemeente heen laten de melkbusschutters van zich horen. Na aanmelding en afspraken vooraf ziet het carbidschuttersgilde vandaag toe op naleving van de aangezegde ge- en verboden.
Onze cartoonist tekent zijn Prikje met zo z’n eigen gedachten over het afgelopen jaar. Hij vond 2020 maar zozo. Maar ”met een prikje op de juiste plek (en tijd) wordt 2021 vrolijk en gezond!” Prikje tekent wel aan dat je ”wel even zelf de slingers op moet hangen – veilig!”

Zie ook:
Jaarwisseling 2020-2021 strak aan banden (video)
Bemoedigende klokkenluiding op herhaling (video)

 

Kamper Nieuws wenst al haar lezers, volgers en critici
een goede jaarwisseling en een beter 2021.

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x