Kamper Koggezangers eren hun jubilerend erelid

Kamper Koggezangers eren hun jubilerend erelid

Nieuws 0 Comment

Echtpaar Van Dijk-Mulder vieren hun 65-jarig trouwjubileum

”Dat schone meisje met die leuke rode haren en dat mooie uniformpje laat ik niet lopen,” dacht een zekere Kampenaar ooit op de Markt in Epe. Inmiddels is het haar van de betreffende deerne sneeuwwit en is ze 65 jaar met hem getrouwd. Afgelopen zaterdag vierde het echtpaar Van Dijk-Mulder hun trouwjubileum. De Kamper Koggezangers zongen Van Dijk toe, die 22 jaar bij het koor drummer was en nu erelid is.

Sportcafé de Reeve
De festiviteiten concentreerden zich in sportcafé de Reeve. Rein, de jongste zoon van het jubilerend bruidspaar, draait het café samen met zijn vrouw Ria. Vader Van Dijk is de grondlegger van het café in sporthal De Reeve dat in 1976 opende. In 2004 volgde een grote brand waarna bij de heropening vader het stokje doorgaf aan zijn jongste telg. De één-na-jongste zoon woont ook nog in Kampen en de andere zoon en dochter zijn Kampen uitgetrokken.
Onder de vele gasten was de burgemeester die ook kwam om te feliciteren – ditmaal niet in huiskamersetting. Het was een hartelijke ontmoeting (zie Twitter) waarbij de burgervader het bekende tasje met Kamper snuisterijen en chocolade overhandigde aan de jubilarissen die dit jaar 87 (hij) en 83 (zij) worden.
Koelewijn had net het optreden van de Koggezangers gemist. Deze traden ”in burger” op en zongen het bruidspaar toe met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven tekst.

De Kamper Koggezangers brengen "in burger" een ode aan hun erelid.

Tropenjaren in horeca
Familie Van Dijk is druk werkzaam geweest in de horeca. Van zijn vader had Van Dijk restaurant d’Olde Vismark overgenomen dat oorspronkelijk opende in 1959. Twintig jaar geleden stopte Van Dijk daarmee en later nam Alexander van den Bosch het horecabedrijf over en doopte het weer later om tot ’Bij Alex’. Inmiddels bestaat dat ook niet meer. Daarnaast heeft Van Dijk de scepter gezwaaid over hotel-restaurant De Steur aan de Oudestraat. Na zijn tijd vestigde zich modeketen Witteveen in het pand.
De drie horecaondernemingen hebben elkaar in tijd overlapt en op het feest afgelopen zaterdag schetste Van Dijk die jaren als ”tropenjaren”. Maar zijn kinderen waren inmiddels jongvolwassen en konden bijspringen.
De echtelieden vertelden dat hij haar had weggehaald in Epe. Na te zijn gaan dansen bij het Wapen van Epe, stond meneer op een verlaten Markt op de bus te wachten waar een busconductrice uitkwam in een blinkend uniform. Die heeft hij toen galant naar huis gebracht en zo begon de liefdesgeschiedenis van ruim 65 jaar. ”Al waren zijn voeten nog zo koud,” vertelde mevrouw Van Dijk-Mulder, ”ik warmde ze altijd op.” Natuurlijk is er wel eens onmin geweest maar dan verklapt ze haar geheim dat tot het 65-jarig jubileum heeft geleid: ”Nooit boos gaan slapen.”

Sportcafé de Reeve stroomde vol met feestgangers.

Eerdere trouwjubilea:
Geworteld in Grafhorst maar liefde gevonden in Brunnepe (exhtpaar Last-Van Dijk)
”Bij de eerste kus klikte het meteen” (echtpaar Albers-Leurink)
”De jaren zijn voorbij gevlogen” (echtpaar Albers-Kanis)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top