Koningsdag 2018 feestelijk verlopen

Koningsdag 2018 feestelijk verlopen

Nieuws 0 Comment

Gehele gemeente Kampen kleurt oranje

De verjaardag van koning Willem-Alexander is in het hele land gevierd en niet in het minst in Kampen. Zijne Majesteit de Koning, zelf wars van titulatuur, vierde zijn verjaardag met zijn gezin in Groningen. In Kampen, IJsselmuiden en de dorpen werden alle tradities weer uit de kast getrokken. Het goede weer completeerde het feest van Koningsdag 2018.

Warmlopen op donderdag
Voor dertien inwoners van gemeente Kampen begon het koninklijke feest al op donderdagmorgen. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens een feestelijke receptie in de Stadsgehoorzaal kregen tien Kampenaren en drie IJsselmuidenaren het koninklijke eremetaal opgespeld.
’s Middags vond een officiële starthandeling plaats op het bedrijvenpark RW50 door familie Van der Sluis en ontbrak het oranje ook niet. Dankzij de bedrijfskleur gold dat voor de vrachtwagen van Van der Sluis Technische Bedrijven, waarvan de divisie Constructie verhuist naar het Kamper industrieterrein. Directeur René van der Sluis droeg een oranje stropdas, zijn vrouw Henriët was gekleed in een oranje jurk en zoon Marnix droeg een oranje strik plus oranje pochet.
’s Avonds was er de traditionele lampionoptocht die druk bezocht werd. Vanaf negen uur trok er een bont(e) verlichte stoet van grootse praalwagens tot rijk versierde skelters door de binnenstad.

Een praalwagen met een boom rijdt achter een boom naar de start voor Lampionoptocht.

Feesten op vrijdag
Her en der door de gemeente heen wekten muziekkorpsen de inwoners. Om tien uur vond de aubade in Zalk plaats gevolgd door de inmiddels traditionele Vrijmarkt in IJsselmuiden. De Burgemeester van Engelenweg streed met de Oudestraat in Kampen om de dichtstbevolkte straat van vandaag. Kelvin gaf daar met ”zijn” jeugdbrandweer demonstraties en Post had bij het oude raadshuis een heftruck neergezet met een ballenbak. Door gebrek aan belangstelling ging de Oranje Marathon in het Stadspark niet door waarmee een mooie traditie verviel. In plaats daarvan startte om half tien een hindernisparcours onder de naam Royal Obstacle Run. Andere activiteiten in de binnenstad volgden, zoals het Meezingfestijn, Koninklijke Spelen en een spectaculaire fietscrossdemonstratie. In Brunnepe pakte BOV flink uit. Meet-Point vierde het feest mee en in de naastgelegen Berklaan waren veel luchtkussens op het grasveld geplaatst. Zo vierde de jeugd volop de verjaardag van onze koning mee, al is het de vraag of daar nog iemand aan gedacht zal hebben. Terwijl om acht uur in de Bovenkerk het traditionele Oranjeconcert begon van DEV, was in de binnenstad alweer veel opgeruimd. Zo ook aan de Berklaan waar na de spetterende middag van de Brunneper Oranje Vereniging niets anders restte dan de luchtkussens leeg te laten lopen en op te ruimen. Doch met een gemoed dat ook de koninklijke familie na de feestelijke Koningsdag in Groningen gekend zal hebben: vermoeid maar voldaan.

De luchtkussens in Brunnepe zijn weer leeggelopen na de feestmiddag voor jong en oud.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x