Ondanks wind en regen geslaagde Koningsdag (video)

Ondanks wind en regen geslaagde Koningsdag (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Na Oranje Ontbijt zetten KOV en BOV talloze activiteiten neer

Koningsdag 2019 is een mooie dag geworden in de gehele gemeente Kampen. Het overwegend sombere weer, en daarmee het her en der lagere aantal bezoekers, deed weinig af aan de vrolijke viering van de verjaardag van de koning. KOV en BOV hadden een vol programma georganiseerd, te beginnen met een reveille door de wijken en een smakelijk ontbijt op de Nieuwe Markt. Vanuit partnerstad Meinerzhagen was een grote delegatie afgereisd naar Kampen.

Op de Vrijmarkt in IJsselmuiden kwamen ook de kinderen creatief uit de hoek.

Kampen
Terwijl het in Amersfoort, waar koning Willem-Alexander zelf te gast was, stroomde van de regen, miezerde het slechts in Kampen. Toch leek dat veel mensen weg te houden van het Oranje Ontbijt dat de 110 jaar bestaande Kamper Oranje Vereniging had georganiseerd op de Nieuwe Markt. Terwijl her en der nog opgebouwd werd, zetten de vrijwilligers een goed verzorgd ontbijt neer. Veel winkels en ondernemingen hadden ieder een steentje (lees: ingrediënt) bijgedragen.
Daarna werd Koningsdag officieel geopend en begon het Meezingfestijn. Op het Van Heutszplein kwam de BMX Run op gang, in de Oudestraat de Koninklijke Spelen, en in IJsselmuiden Vrijmarkt. Alleen de Oranjemarathon in het Stadspark ging niet door. De organisatie had al eerder laten weten dat er voor de menwedstrijden zich te weinig deelnemers en vrijwilligers hadden aangemeld.
In woonzorgcentra werd Koningsdag afgesloten met concerten, in de binnenstad met de Straatparade en in de Bovenkerk met een bijzonder Oranjeconcert door DEV en organist Marco den Toom. Een passend koninklijk concert ter afsluiting van Koningsdag.

Fanfarezug Meinzerzhagen was te gast in Kampen tijdens de Koningsdag 2019.

Brunnepe
De Brunneper Oranje Vereniging had flink uitgepakt achter de voormalige portierswoning van Berk aan de Noordweg. Op het grote grasveld stonden de meest creatieve luchtkussens en MEET-POINT aan de Veerweg was de gehele dag geopend. Langs de weg stonden enkele kraampjes met spelen voor de kinderen.
De wijk was in alle vroegte gewekt met tromgeroffel en bazuingeschal. Een stoet muzikanten van BOV trok door de straten van Brunnepe waar slaperige hoofden en mensen in pyjama het reveille verwelkomden. Aan de Berklaan kwam er daarna goed de sfeer in en daarvoor hoefden de Brunnepenaren hun wijk niet te verlaten.
Op de Vrijmarkt in IJsselmuiden klonk ’s middags Duits tromgeroffel en bazuingeschal. Een grote delegatie uit partnerstad Meinerzhagen had zich aan de poorten van Kampen gemeld. De Fanfarezug blies hun partij mee in de straten van IJsselmuiden en tijdens de straatparade in Kampen (zie video). Vooraf waren ze ontvangen door de burgemeester. Daarbij spraken ze over de zinsnede ’ben ik van Duitsche bloed’ welke vandaag meermaals klonk in het volkslied. De geschiedenis laat zijn sporen na zoals ook deze Koningsdag maar de schoonmaakploegen stonden al klaar. Om daarna ook mee te genieten van een geslaagde Kamper Koningsdag 2019.

De BOV verzorgde een muzikaal reveille in Brunnepe.

Zie ook:
• Fotoreportage Lampionoptocht
Blauwe steur voorop bij Lampionoptocht
KOV belooft er ”samen mooi feest van te maken”


Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x