Bescheiden brand aan de Vloeddijk

Bescheiden brand aan de Vloeddijk

Nieuws 0 Comment

Niet-uitslaande woningbrand snel onder controle


Halverwege zaterdagmiddag kreeg de brandweer melding van een woningbrand aan de Vloeddijk 31. Er werd met groot materieel uitgerukt maar de brand was snel geblust en er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. De brandweer stelt onderzoek in naar de oorzaak ofschoon die op het eerste gezicht duidelijk lijkt te zijn.

De woningbrand aan de Vloeddijk was snel onder controle.

Om 14u41 kwam de melding binnen en de brandweer rukte uit met de tankautospuiten uit Kampen en IJsselmuiden alsmede met een hoogwerker. Een brand in of aan de rand van de monumentale binnenstad wordt bij voorbaat opgeschaald. Uiteindelijk voerde de hoogwerker alleen controlerende taken uit. Ook ambulances waren uitgerukt aangezien het onduidelijk was of er mensen binnen waren.

De voordeur werd geforceerd van het pand dat is opgesplitst in vier wooneenheden waarbij de eigenaar en verhuurder op de begane grond woont. Toen ook enkele ruiten aan de voorzijde werden ingeslagen, ontsnapte er rook. Inmiddels waren er toeschouwers toegestroomd maar de vlammen bleven binnenshuis. De brand zou ontstaan zijn door een wasmachine maar volgens bewoners zijn er aanwijzingen van brandstichting. Daarom stelt de brandweer toch onderzoek in.

De niet-uitslaande brand verraadde zich door rookontwikkeling.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top