Intrigerend pestmasker winnende foto KiOK 2018

Intrigerend pestmasker winnende foto KiOK 2018

Nieuws 0 Comment

Colin Kouffeld wint dit jaar fotowedstrijd Kerst in Oud Kampen

De winnaar(s) met de mooiste foto(‘s) van KiOK zijn bekend. Zondagmiddag is de uitslag bekend gemaakt van de jaarlijkse fotowedstrijd tijdens Kerst in Oud Kampen. Twee Kampenaren zijn in de top drie geëindigd. Colin Kouffeld maakte volgens de jury de mooiste foto. Hij roept vragen op, licht de jury toe, met zijn treffende zwart-witfoto van het theaterfestival.

Winnaars
De jaarlijks terugkerende fotowedstrijd heeft dit jaar ruim zestig inzendingen opgeleverd. Colin Kouffeld wist uit de stapel de jury te overtuigen met zijn foto die de vraag oproept of het een beeld is of een acteur met een pestmasker. “De verscherping van de foto geeft je als kijker het gevoel dat er geen ontkomen aan is,” aldus de jury. “Het pestmasker voorspelt weinig goeds,” vervolgt het juryrapport, ”en de winnende foto heeft alles in zich, juist door het gebruik van alleen zwart-wit”. De winnaar studeert in Zwolle aan het Cibap, de ‘vakschool voor verbeelding’ in Zwolle.
Dit jaar werden blijkbaar veel fotografen geïnspireerd door de lasershow in de Buiten Nieuwstraat. Door de regenval werd die nog spectaculairder. De tweede prijs ging dan ook naar fotografe Ilona Fuijschot uit Rotterdam. Zij legde een silhouet vast in die lasershow. De derde prijs was voor de Kamper fotografe Irma Wessels, uitbaatster van Hotel Van Dijk. Zij fotografeerde een in wonderboom gevatte actrice met een volgens de jury “cruciaal oogcontact”.

Jubileum
De Cibapstudent kreeg uit handen van KiOK-voorzitter Gerrie Kragt een cadeaubon als eerste prijs uitgereikt. Dit gebeurde zondagmiddag tijdens de vrijwilligersmiddag in de Vier Jaargetijden. Artistiek leider Jan Liefting zette een aantal vrijwilligers in het zonnetje. Emma Quilligan, in september aangesteld als zakelijk leider (zie onderaan), had ook een verrassing. Alle vrijwilligers mogen naar één van de feestavonden in de Music Club. Met dit cadeautje van de Music Club wil de Kamper uitgaansgelegenheid de vele vrijwilligers van Kerst in Oud Kampen in het zonnetje zetten.
Volgend jaar beleeft KiOK haar twintigste editie. Voorzitter Gerrie Kragt vroeg de vrijwilligers wat ze dan eens terug zouden willen zien. Daarop werden voorbeelden genoemd als de beroemde ganzenparade, het vuurspektakel op het Van Heutszplein en het koor De Koorbazen. Eenieder die andere suggesties heeft, mag dit laten weten via info@KerstinOudKampen.nl. De jubileumeditie op 21 en 22 december 2019 wordt ongetwijfeld in navolging van dit jaar weer groots en spectaculair.

Zie ook:
Voorproefje KiOK tijdens opening parkeergarage Buitenhaven (video)
Beginnerscursus Kerst in Oud Kampen 2018 (video)
Kerst in Oud Kampen 2018 wordt groots en theatraal (video)
Zakelijk leider Kerst in Oud Kampen aangesteld

De winnende foto van Colin Kouffeld.

De winnende foto van Kerst in Oud Kampen 2018 door Colin Kouffeld.

 

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top