IJsselheem bundelt verhalen uit eerste coronagolf

IJsselheem bundelt verhalen uit eerste coronagolf

Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

Eerste exemplaar ’De Krachtbundel’ voor CvdK Andries Heidema

Woonzorgconcern IJsselheem heeft heel wat te stellen gehad tijdens de eerste coronagolf. Betrokkenen hebben hun verhalen uit die tijd gebundeld in de bundel ’De Krachtbundel’. Commissaris van de Koning Heidema kreeg het eerste exemplaar en is ”onder de indruk van de verhalen”. Wat hem vooral opvalt is “de betrokkenheid en aandacht voor de ander en de bijzondere initiatieven die in deze tijd zijn ontstaan”.

Indringend
Directrice Karin Leferink hoorde steeds weer “indringende verhalen”. Volgens collega’s helpt het om erover te praten, vooral met iemand die hetzelfde meemaakte. Toen dacht Leferink: “We moeten de verhalen opschrijven, zodat deze ervaringen niet verloren gaan en mogelijk een ander kunnen helpen.”
Tijdens de eerste coronagolf werden enkele locaties van IJsselheem zwaar getroffen. Ook cliënten in de wijkverpleging raakten besmet. De revalidatieafdeling van IJsselheem in Isala Klinieken maakte bedden vrij voor coronapatiënten. Velen herstelden van het virus maar meer dan tachtig cliënten overleden.
Kim van Noren schreef werkjes ’Liefde en Moed’ waarvan één aan het Stedelijk Museum geschonken is (zie onderaan).

Karin Leferink reikt het eerste exemplaar van 'De Krachtbundel' uit aan Andries Heidema.

Lichtpuntjes
De omstandigheden veroorzaakten bij velen spanning. De gesloten deuren, de coronamaatregelen en medewerkers die zelf gegrepen werden door het virus. Er werd hard gewerkt om goede zorg te blijven bieden, aldus een persbericht over de boekpresentatie. Lichtpuntjes waren de saamhorigheid en waardering voor elkaar en het ontstaan van nieuwe mogelijkheden zoals de praathuisjes en heggesprekjes (zie onderaan).
In ’De Krachtbundel’ komen al deze verhalen samen als een blijvende herinnering aan deze tijd. Het eerste exemplaar is overhandigd aan Commissaris van de Koning Andries Heidema. De verhalenbundel is te downloaden (zie onderaan) en na dinsdag af te halen in de restaurants op de IJsselheemlocaties tegen een bijdrage in de drukkosten. De persoonlijke verhalen zijn voorzien van fraaie foto’s wat het een mooi en waardig tijdsdocument maakt.

Zie ook:
Eigen testlocatie voor zorgmedewerkers IJsselheem
Woorden als troost voor zorgsector in coronatijd

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x