Koninklijke start Kerst in Oud Kampen 2019

Koninklijke start Kerst in Oud Kampen 2019

Nieuws 0 Comment

Regenachtig slot versterkte indrukwekkende laserlichtshow

Zo nat als Kerst in Oud Kampen zondags eindigde, zo goed begon het vrijdagmiddag. Koninklijk zelfs. Eén van de grote kartrekkers van KiOK werd onderscheiden met een koninklijk lintje door de commissaris van de Koning. Gerrie Kragt werd in de Gouden Zaal benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Na dit verrassend slot van de middagbijeenkomst, barstte het openluchttheater voor iedereen los.

Onderscheiding
Als voorzitter van Ventura is Kragt vanaf de eerste editie van KiOK in 1999 betrokken bij de organisatie. Het tweedaagse openluchtfestival groeide van een lokaal evenement naar een regionaal evenement dat in het verleden wel eens 90.000 bezoekers trok. Met de twintigste editie vierde KiOK dit haar vierde lustrum (zie onderaan). In de toelichting op de onderscheiding wordt Kragt geroemd om haar ”organisatorisch talent, verbindend vermogen en artistieke visie.”
Ook bij de aansturing van de ruim 300 vrijwilligers heeft mevrouw Kragt altijd oog voor de mens achter de vrijwilliger. KiOK biedt de kinderen van de musicalschool van Quintus een podium om hun kunsten te vertonen. Kragt zich voortdurend sterk gemaakt dat de kwaliteit niet ten koste mocht gaan van het groeiende festival.
Daarnaast is de Kamperse betrokken bij de Stichting Idéfix en diens voorganger Ofinka. Onder haar begeleiding, bestuurderschap en later voorzitterschap organiseert Idéfix jaarlijks een vakantieweek voor kinderen met een ernstige lichamelijke en geestelijke beperking.

'Living statues'omgaven het Oude Raadhuis oftewel het Stedelijk Museum

Provincie
Burgemeester Koelewijn had de commissaris van de Koning in Overijssel uitgenodigd om de start van KiOK bij te wonen. Andries Heidema, eerder burgemeester van Deventer, volgde in juli Ank Bijleveld op, die in oktober minister van Defensie werd.
In februari dit jaar had de provincie een eenmalige subsidie van 10.000 Euro toegekend aan KiOK. Die meevaller kwam op het conto van Emma Quilligan die vorig aantrad als zakelijk directeur van het openluchttheaterfestival.
Kort voor het officiële moment, had Koelewijn spontaan aan Heidema gevraagd om de versierselen op te spelden. Zelf heeft de burgervader ”altijd wat meer moeite mee om dat bij dames te doen” merkte Koelewijn met een knipoog op. Dat liet hij nu over aan de commissaris over maar daarna zoende hij Kragt alsnog. ”Maar ik was de eerste!”, merkte Heidema lachend op.
Daarna was er buiten een defilé van KiOK-deelnemers waarna het festival losbarstte. Met een geschatte 50.000 bezoekers op de eerste dag en 35.000 op de zondag viel de teller hoger uit dan vorig jaar. Toen regende het beide dagen en nu alleen de tweede dag. Dat deed niets af aan de nieuwe glans van Kerst in Oud Kampen, dat nu in de gelederen een Ridder in de Orde van Oranje-Nassau heeft.

Gouden levende standbeelden buiten naast de Gouden Zaal.

Zie ook:
KiOK-kick-off 2019 met onthulling en verbeelding campagnebeeld (video)
Voorproefje KiOK tijdens parkeerdekopening (video)
Zakelijk leider Kerst in Oud Kampen aangesteld

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x