Manita Kramer geeft nalatenschapsadvies in Ondernemershuis

Manita Kramer geeft nalatenschapsadvies in Ondernemershuis

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Onafhankelijk adviseuse vertelt over belang (levens)testament

Sinds februari heeft Manita Kramer een werkplek in Ondernemershuis Kampen. Zij vult het gezelschap zelfstandige ondernemers aan die gebruik maken van een flexplek in het pand aan de rand van de Kamper binnenstad. Kramer geeft onafhankelijk advies over het opstellen van een testament. Donderdag geeft ze een informatieavond,

Sinds februari heeft Manita Kramer een werkplek in Ondernemershuis Kampen. Zij vult het gezelschap zelfstandige ondernemers aan die gebruik maken van een flexplek in het pand aan de rand van de Kamper binnenstad. Kramer geeft onafhankelijk advies over het opstellen van een (levens)testament. Donderdag geeft ze een informatieavond.

Testament
Dood gaan we allemaal een keer. Om geliefden en nabestaanden zonder zorgen achter te laten, is het van belang om een testament op te maken. Als onafhankelijke adviseur met een fiscaal juridische achtergrond helpt Kramer mensen hierbij in begrijpelijke taal. „Een testament voorkomt vervelende verrassingen achteraf,” vertelt ze, „en bij wet is een nalatenschap niet zo goed geregeld als menigeen denkt.”
Het standaard erfrecht is in veel gevallen meestal niet de gewenste oplossing. „En hoe kun je je nalatenschap zo ‘fiscaal aantrekkelijk mogelijk’ regelen zodat niet de fiscus als lachende derde er met het geld vandoor gaat?’ Op dit soort vragen weet Kramer een antwoord.

Levenstestament
Behalve een testament bij overlijden is het mogelijk een levenstestament te laten vastleggen. Dat ondervangt problemen voor als je wilsonbekwaam wordt, zoals bij in coma raken of dement worden. Met een levenstestament kan een partner bijvoorbeeld niet zomaar gezamenlijke bezit zoals een huis verkopen of verbouwen.
Als er vooraf juridisch niets geregeld is, is dit alleen mogelijk met tussenkomst van de rechter. Met een levenstestament geef je een volmacht aan iemand om namens jou financiële en/of medische beslissingen te nemen. Een (levens)testament moet altijd worden geregeld door een notaris. Kramer mag dat niet zelf doen maar ze kan mensen wel als adviseur bijstaan, hun wensen in hun eigen woorden vaststellen en de vertaalslag maken naar de notaris.

Manita Kramer op haar flexibele werkplek in Ondernemershuis Kampen.

Informatieavond
Daarmee heeft Kramer voor de notaris het voorwerk gedaan. „Voor een notariskantoor scheelt dat veel werk en jij weet dan dat er in het testament ook echt staat wat jij wil.” Kramer neemt de tijd voor mensen, komt desgewenst nog een keer extra langs en regelt het papierwerk op maat. Zonder dat dit heel veel meer kost dan wanneer je rechtstreeks naar de notaris gaat.
Hoe vertelt ze graag op donderdagavond 7 juli in het Ondernemershuis Kampen aan de Cellebroedersweg 7a. Iedereen is welkom op de informatieavond vanaf half acht.

Zie ook:
Begraven doodgeboren kinderen wordt mogelijk (2020)
Waardige herdenking overleden dierbaren (2022)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x