Kamper Trompetter Korps Nederlands kampioen

Kamper Trompetter Korps Nederlands kampioen

Nieuws 0 Comment

Mogelijkheid tot feliciteren en kennismaken op Open Dag

Dè muzikale ambassadeurs van Kampen, het KTK, zijn als eerste geëindigd op het Nederlands kampioenschap voor showkorpsen in Assen. Met de muzikale show ’Boundaries’ kregen de muzikanten zowel tijdens de showwedstrijd ‘s middags als tijdens de finale ‘s avonds de hoogste score toegekend van de jury van het Open Dutch Showcorps Championships.

Lange dag
Het behalen van de eerste prijs was de bekroning van een lange dag waarbij er vroeg in de ochtend nog was gerepeteerd. ’Boundaries’ is de tweede show die het KTK in een jaar opvoert. Het ODSC wordt sinds 1999 georganiseerd en is hèt jaarlijkse wedstrijdevenement voor showkorpsen in Nederland.
Door de resultaten in het Achillesstadion in Assen mag het KTK zich een jaar lang Open Dutch Showcorps Champion noemen. Hiermee geeft het KTK de mooie resultaten uit het winterseizoen tijdens de indoorcompetitie een mooi vervolg. Zoals ze het zelf omschrijft in een persbericht: “Loon na werken voor de jonge ledengroep.”

De laatste repetitie op de voetbalvelden van DOS.

Open dag
Voordat de muzikanten en de vrijwilligers om hen heen gaan genieten van de zomervakantie, volgt eerst nog op zaterdag 6 juli 2019 de jaarlijkse Open Dag. Belangstellenden zijn dan welkom om kennis te maken met het korps. De winnende show ’Boundaries’ zal worden opgevoerd en voor de jongste kinderen zijn er spelletjes en leuke activiteiten. Zij kunnen bij de KTK Music Kidz gratis muzieklessen krijgen.
Dit kampioenschap onderstreept het (muzikale) visitekaartje dat het KTK voor Kampen vormt. Daarom spraken ze vier jaar geleden de gemeente aan op zoek naar een oefenlokatie (zie onderaan). Op het voetbalveld naast zwembad De Steur, oftewel het Arie van Oortveld, de ”thuisbasis “voor het KTK, begint de Open Dag om half elf.

Vreugde na het behalen van het kampioenschap.

Zie ook:
Kamper Trompetter Korps niet voor onze voordeur (juni 2015)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top