Reactie van gemeente op zwerftocht muziekkorps

Reactie van gemeente op zwerftocht muziekkorps

Gemeente, Nieuws, Opinie 0 Comment

Ervaringen van Kamper Trompetter Korps worden niet gedeeld

Het KTK sleept prijs na prijs in de wacht en vormt hét visitekaartje van Kampen. Aan een geschikte en gedurige oefenlocatie wordt echter niet meegewerkt door de gemeente, aldus het KTK. Naar hun reactie gevraagd, reageert de gemeente formeel en afhoudend, Hieronder een beknopte weergave daarvan.

Het is niet bij de gemeente bekend hoeveel mensen hebben geklaagd over repetitie-overlast bij het sportveld van VIA. Deze klachten zijn binnen gekomen bij de schooldirectie van het Ichthus College waarvan het VIA een locatie is. De schooldirectie heeft de klachten doorgegeven aan de gemeente en heeft na veelvuldig overleg besloten om de overeenkomst met het KTK op te zeggen. De school wil de goede verstandhouding met de omwonenden graag behouden. (Op klachten bij andere locaties gaat de gemeente niet in – red.).

De muzikanten van KTK reperteren op het sportveld.

Toen voormalig wethouder Treep twee jaar geleden met het voorstel kwam om het VIA-sportveld te gebruiken als oefenlocatie voor het KTK, is de schoolleiding van het Ichthus College akkoord gegaan onder de strikte voorwaarde dat dit geen geluidsoverlast mocht opleveren voor de omwonenden.
De gemeente stelt niet op de hoogte te zijn gesteld van het twee jaar geleden door KTK, samen met projectontwikkelaar De Gilden, opgestelde conceptplan voor een evenementenhal op het Haatland.

In de visie van de gemeente op de zoektocht van het KTK speelt de gemeente een actieve rol en heeft zij diverse opties naar voren gebracht. De vereniging ontvangt daarnaast subsidie voor oefenruimte en het Arie van Oortveld is speciaal voor hen verbeterd en uitgebreid. Verder heeft de gemeente het voormalige Shockterrein aangeboden. Dit terrein zou geschikt zijn oefenveld.
Naast deze gemeentelijke inspanningen is het zoeken van een aanvullende oefenlocatie primair een verantwoordelijkheid en particulier initiatief van de muziekverenigingen zelf.

Volgens de gemeente is er geen sprake van een spagaat tussen sport en cultuur. Aan amateursportverenigingen geen structurele subsidies. Het KTK ontvangt een structurele subsidie die voldoet aan de landelijke norm die geldt voor muziekverenigingen.

De eigen vrachtwagen van KTK.

Tot zover de antwoorden van de gemeente. De discussie wordt hier nu afgesloten en gelegd bij de betrokken partijen en hun overleg. Het moge duidelijk zijn dat de gemeente haar waardering mag laten blijken voor één van haar meest in het oog en oor springende Kamper visitekaartjes van dit moment.

Zie ook:
Kamper Trompetter Korps niet voor onze voordeur

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x