Kukel zet carrière voort als knuffelhaan

Kukel zet carrière voort als knuffelhaan

Nieuws 0 Comment

Tijdens Hanzedagen zamelt TV-haan geld in voor goed doel

 

De Brunneper haan, die nationale bekendheid verwierf door mr. Frank Visser, heeft zich op zijn onderduikadres ontpopt als een echte knuffelhaan. Niet alleen is hij populair bij kinderen maar hij geeft ook therapiesessies aan volwassenen. Hij heeft zijn nieuwe stek gevonden en voor de stilte in Brunnepe is een oplossing gezocht. Tijdens de Hanzedagen gaat Kukel geld inzamelen voor de schrijnende situatie in Aleppo.

Kukel wordt aangespoord te kraaien

Na de blamerende uitspraak van mr. Frank Visser in diens programma op de nationale televisiezender SBS6 was Kukel ondergedoken omdat ”de media-aandacht hem niet in de koude veren ging zitten” zoals eerder beschreven (zie onderaan). Behalve een enkele reactie over de kleine leefruimte leeft er bij het grote publiek geen enkel begrip voor de uitspraak van de rechter die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Inmiddels is het een publiek geheim dat Kukel onderdak heeft gevonden bij kinderboerderij Cantecleer. In de kippenhokken werd hij onheus bejegend en de forse haan liet dat over zich heen komen omdat hij niet eerder in groepen had geleefd. Sinds enige tijd loopt hij vrij rond over het erf en daar vermaakt hij zich uitstekend.

Kukel wordt op schoot genomen

Aleppo
Kukel is groot geworden bij een inwoner van Brunnepe, bij wie hij aanvankelijk in een doos op de keukenvensterbank ’s nachts kwam slapen totdat hij de doos ontgroeide. Wellicht door deze persoonlijke aandacht heeft Kukel zich ontwikkeld tot een ware knuffelhaan met een grote aaibaarheidsfactor. Bij Cantecleer wordt hij soms op schoot genomen door bezoekers of op de schouder, waarvan hij geniet. De bezoekers evenzo. Het is een bekend gegeven hoe dieren een positieve uitwerking op mensen kunnen hebben. Koe knuffelen is een ander voorbeeld daarvan. Dat is ook mogelijk bij kinderboerderij Cantecleer waar beheerder Hanjo IJkhout het plan heeft opgevat om tijdens de Internationale Hanzedagen 2017 Kukel geld in te laten zamelen voor een goed doel. Bezoekers kunnen voor een klein bedrag een selfie maken met Kukel en de opbrengst gaat naar de slachtoffers van Aleppo waar zich een humanitaire ramp afspeelt.

Kukel wordt in de armen genomen

Kukel II
Voor de stilte en het gemis, dat in Brunnepe viel na het afgedwongen vertrek van Kukel, is een oplossing gezocht en gevonden. Kukel mocht niet terugkeren en wil dat ook niet. Bij Cantecleer loopt ook een broer rond van Kukel maar die wil zijn vrijheid, zoals veel dieren op de kinderboerderij, niet opgeven. Uiteindelijk is een volle neef van Kukel naar Brunnepe gekomen waar een spiksplinternieuw hok op hem stond te wachten. Daarmee wordt getracht de overlast voor de buurt beperkt te houden. Naar verluidt wordt in de nieuwbouw rondom de latent monumentale straatjes aan de Noordweg ook overwogen om een (kleine) haan aan te schaffen. Tussen Kukel II en de nieuwe leasekip van Cantecleer klikte het meteen. Mr. Frank Visser is niet welkom maar SBS6 wordt uitgenodigd om de Hanzedagen te komen verslaan. Tegelijk kunnen ze dan de nieuwe stappen van Kukel bewonderen en bijdragen aan het goede doel. Buiten het bruisende Kampen tijdens de Hanzedagen zijn er in Aleppo namelijk nog steeds mensen aan het overleven.

Kukel wordt op de schouder genomen

Zie ook:
”Mr. Frank Visser oordeelt met eigen en onjuiste aannames”
De hel in Aleppo (Correspondent)
Kippenlease 2.0

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x