Galerie G etaleert kunst in tegenover liggend leeg pand

Galerie G etaleert kunst in tegenover liggend leeg pand

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Freeke Klerekoper bijt spits af in etalage art decopand Gasthuisstraat

Opnieuw is er een alternatieve invulling gevonden voor een leeg winkelpand in de Kamper binnenstad. De eigenaresse van Galerie G, dat eveneens kunst in de etalage toont, exposeert bij de overbuurman Kamper kunst. Elke twee weken krijgt de etalage van Gasthuisstraat 10 nieuwe invulling. Freeke Klerekoper, die recent nog om de hoek exposeerde, bijt de spits af.

Leegstand winkels
De leegstand van winkelpanden in de Kamper binnenstad houdt aan. Om een troosteloos straatbeeld tegen te gaan, worden er soms initiatieven ondernomen voor een alternatieve invulling van het pand danwel de etalage. Eén van de eerste projecten was het verhaal van het rietplantproject door Ruimte voor de Rivier (zie onderaan). Twee jaar later kwam Anja Boom met een pop-up muziekzaak (zie onderaan) en al enige tijd is een pand in gebruik als fietsenstalling voor mensen die werken in de Oudestraat.

Hallo Kampen
In mei opende Galerie G haar deuren aan de Gasthuisstraat 7 (zie onderaan). Met Open Monumentendag startte Marjolein Blok de expositie ‘Hallo Kampen’. Daarin staan Kamper kunstenaars centraal. Blok noemt het ”een groet en ode aan Kampen”. Ze toont in haar Galerie G hele diverse werken van Kamper kunstenaars als Wim Stalknecht, Eveline van Loo, Esther Kanis, Fijke Pellicaan en Linda Tichelaar.
En werk van Freeke Klerekoper. Tijdens Open Monumentenweekend was de expositie deels te zien aan de Burgwalstraat 6-8. Daar exposeerde Klerekoper en ze krijgt nu twee weken haar eigen plek aan de Gasthuisstraat 10.

Beelden van Freeke Klerekoper op de expositie aan de Burgwalstraat 6-8.

Menselijk lichaam
In de artistiek tot leven gebrachte etalage staat het beeld ’Vrouw’ van Freeke Klerekoper. Zij wordt geïnspireerd door het menselijk lichaam en ze heeft een voorliefde voor billen. De beelden op bovenstaande foto stonden aan de Burgwalstraat 6-8 . Het kunstwerk in de Gasthuisstraat is gemaakt van een groot blok eikenhout. De nerven van het hout vallen op een mooie manier samen met de vormen van het lichaam. Met dit beeld geeft Klerekoper een eigen invulling aan het begrip etalagekunst.
In de etalage hangt ook het gedicht ’Kampen’ van Jaap Kanis. Dit vormde met Open Monumentenweekend de schakel tussen Burgwalstraat 6-8 en Gasthuisstraat 7. Nu is daar Gasthuisstraat 10 aan toegevoegd.

Zie ook:
Galerie G brengt creativiteit en kunstzinnigheid met ‘Hallo Kampen’
Leeg pand Oudestraat deze maand pop-up muziekzaak (2019)
Etalages lege winkels vertellen over rietplantproject (2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x