Maand van Dromen van start met expositie

Maand van Dromen van start met expositie

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Vijf Kamper kunstenaars tonen in café Paatje hun werken

De Maand van Dromen is vrijdagavond afgetrapt in café Paatje, bovenin de Stadskazerne. Daar exposeren vijf Kamper kunstenaars die een speciale affiniteit zouden hebben met dromen. Bezoekers worden uitgenodigd hun ogen de kost te geven, mee te dromen en zich te laten inspireren om hun eigen droom te delen. Die laatste invitatie geldt voor alle Kampenaren om komende maand op internet hun dromen te delen.

Tentoonstelling
De tentoonstelling bestaat uit schilderijen, gedichten en beelden over ”het vreemde, het bizarre en het fantastische”. Er is werk te bewonderen van Wouter Berns, Jehudi van Dijk, Ben Marsman, Willeke Orsel en Linda Westera. Laatstgenoemde is van meer markten thuis en bracht met haar muzikanten drie nummers ten gehore, nadat Anke Bruggeman de avond, de expositie en de Maand had geopend. Zij is directrice van Bibliotheek Kampen, één van de participanten in dit project van UITverGROOT.
Verspreid door de ruimte staan, liggen en hangen de werken. In een map wordt de Maand van Dromen toegelicht alsmede de kunstenaars en de prijzen van hun creaties. Na het muzikale intermezzo van Linda Westera c.s., die ook spelen op het Full Color Festival, sprak Anke Bruggeman kort met de kunstenaars, waaronder Willeke Orsel (zie Twitter).

Linda Westera en haar muzikanten in café Paatje bij opening van de expostie tijdens de Maand van Dromen.

Podcast
Voor de vierde maal organiseert Diana de Groot de Maand van Dromen. Kampenaren worden op een laagdrempelige manier uitgenodigd om hun dromen te delen en elkaar op deze manier te inspireren en te ontmoeten. Nieuw dit jaar is de podcast waarin Eefje van Dijk-Hornis met gasten uit Kampen en de kernen spreekt over hun dromen spreekt, hoe klein, groot, bescheiden of op het oog absurd ook.
Daarnaast zal Rudi Last het een en ander in beeld brengen. Het project is mede mogelijk gemaakt door een donatie voor culturele projecten van gemeente Kampen. De expositie is tot het einde van de zomervakantie te zien. Dromen delen en beleven mag ook nog na die tijd.

Zie ook:
Bruggenbouwer Diana de Groot (2017)
Dromen delen
Podcast

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x