Kunstmarkt nieuw op vijfde en laatste Kamper Ui(t)dag

Kunstmarkt nieuw op vijfde en laatste Kamper Ui(t)dag

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Marktkramen in Oudestraat eindigen met lang lint kunstkramen

Op de vijfde en daarmee laatste Kamper Ui(t)dag wordt aan de gebruikelijke kunst- en kleedjesrommelmarkt een nieuwe markt toegevoegd: een kunstmarkt. Dit zal benedenstrooms de staart vormen van het lange lint kraampjes door de Oudestraat. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen elkaar ontmoeten, evenals het publiek dat kennis kan maken met tal van Kamper kunst en kunstenaars.

Breed programma
De laatste Kamper Ui(t)dag van dit jaar 2019 begint om tien uur ’s morgens en kent een breed programma voor jong en oud. Bij het Van Heutszplein wordt de kleedjesrommelmarkt gehouden. Op het Ouderaadhuisplein (voorheen Koeplein) staat een minikermis. Verder is er in de Oudestraat nog straatentertainment te ontdekken, kinderschminken en foodtrucks in de Vispoort.
Op terrassen wordt live muziek gebracht en op enkele punten is het Rode Kruis aanwezig om te assisteren bij grote en kleine ongelukjes. Om 12u30 wordt er in de Bovenkerk een middagpauzedienst gehouden. De kerk is de hele dag open en vrij toegankelijk. In de Bovenkerk wordt de vijfde Kamper Ui(t)dag om 20u afgesloten met een orgelconcert. Op de Nieuwe Markt wordt de dag van 18u tot 20u afgesloten met het Wild Beatz Festival.

IJsje!

Kunstmarkt Kampen
Op het Van Heutszplein begint de eerste Kunstmarkt Kampen en loopt door tot het einde van de Oudestraat benedenstrooms. Op de Koggewerf eindigt de Kunstmarkt bij de Kamper Kogge. Ruim dertig kunstenaars presenteren zich waaronder Henk Jans en Clarck Wiliinski die eerder in De Sigaar exposeerden (zie onderaan).
Bezoekers kunnen zelf meedoen aan workshops en genieten van de diverse disciplines in de kunsten. Er zullen schilderijen te bewonderen zijn en keramiek, spekstenen beelden, glaswerk, sieraden, grafiek, fotografie, mediamix en hergebruikte kunst met hout, vilt, zeildoek en leer.
Stichting De Kunstbrug, voorheen StAKK organiseert het geheel. Voorzitter Mirriam Bouwmeester kwam vorig jaar kort in het nieuws toen de kazemat op Seveningen was bewerkt door ’kunstenaars’. Bouwmeester zal op de eerste Kunstmarkt Kampen ook zelf haar kunsten vertonen.

Suikerspin!

Zie ook:
Koe bungelt weer aan Nieuwe Toren (video)
De man met de gitaar in De Sigaar (Henk Jans – video)
‘Géometrie à la Couleur’ kleurt De Sigaar (Clarck Wilinski – video)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top