Zomer op Schokland met ’Dichter op het Land’ (video)

Zomer op Schokland met ’Dichter op het Land’ (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Regionaal, Video 0 Comment

Weerloze Waarden geeft inkijkje in unieke kunstroute

Deze zomer staan er op Schokland langs een ”unieke internationale kunstroute” twintig kunstwerken opgesteld. Elk kunstwerk is geïnspireerd door een gedicht en ”gaat de dialoog aan met het omliggende landschap”. Aflevering 23 van de serie ’Weerloze Waarden’ geeft een impressie van het pad dat soms onverwachte perspectieven van de kunstenaars biedt.

De twintig beeldend kunstenaars en even zoveel dichters willen de bezoekers deze zomer op Schokland dichter bij het land brengen. Het oude eiland dat nu een flauwe heuvel in het omringende boerenland vormt. De herinneringen aan ruige, onzekere tijden en de vrijheid van de zee zijn bewaard gebleven in het museum.

Eén van de kunstwerken op de route 'Dichterbij het Land'

Bij museum Schokland op de terp Middelbuurt start de kunstroute en is een routeboekje verkrijgbaar voor €5 of €10 (luxe editie). Onderweg wordt dat gevuld met gedichtenkaarten waardoor een unieke dichtbundel ontstaat. In de video-impressie van programmamaakster Carin Koopman en cameraman Kees Prins (cultuurZIEN) schemert dat door het beeld heen.

De kunstroute kan tot eind september gelopen worden en maakt onderdeel uit van ’Zomer op Schokland’. Schokland is deze zomer het decor voor dit cultureel festival. Behalve de kunstroute ’Dichter op het Land’ worden op en rondom het Museumterrein in de weekeinden live optredens gegeven, allemaal in het overkoepelende thema: poëzie.

Een greep uit eerdere afleveringen van Weerloze Waarden:
Interview met Irma Horstman (video)
Documentaire over bedevaart naar Kevelaar (video)
Henrie Vogel over Dissolving Views in Bovenkerk (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x