Per direct landtong Seveningen afgesloten

Per direct landtong Seveningen afgesloten

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Kleine groepsvormingen rondom bunker ”onverantwoord druk”

Het terrein rondom de bunker aan de IJssel gaat vrijdagavond 29 mei om 18u00 uur op slot. De gehele landtong bij Seveningen is voorlopig niet toegankelijk voor publiek. Er zullen borden geplaatst worden en de gemeente kondigt aan het toegangsverbod te zullen handhaven.

Ongewenste recreatie
De afgelopen weken waren regelmatig groepjes jongeren aan het ’recreëren’ op de landtong bij de haven van Seveningen aan de IJssel tegenover Brunnepe. Er werden kleine vuurtjes gestookt en al eerder werd een groepje weggestuurd door de wijkagent. De groepjes bestonden uit vier tot zes personen. De maatregelen om het coronavirus te beteugelen, spreken al van groepsvorming bij twee of drie personen.
Op overtreding daarvan staat een boete van 390 euro (95 euro voor minderjarigen). Burgemeester Koelewijn laat weten dat het ”rond Hemelvaart onverantwoord druk werd in dit gebied”. Behalve overtreding van de coronanoodverordening wil hij ook geen ”vechtpartijen of andere incidenten door teveel mensen op een kluitje”.

De landtong Seveningen vanaf het Brunneper vasteland gezien.

Verwarrende borden
De vele en wijzigende maatregelen rondom de coronacrisis leiden tot verwarring. De gele borden met aanwijzingen bij de verschillende Kamper strandjes verschillen van tekst. Volgens de gemeente vloeit de verwarring voort uit de ”interpretatieruimte” die de noodverordening in april bood. Toen was een samenscholing tot drie personen toegestaan maar dat is teruggebracht tot twee personen mits die anderhalve meter afstand houden.
Overtredingen kunnen gemeld worden op een ‘kliklijn’ die Koelewijn zo niet wil noemen. De verschillende teksten zullen nu allemaal aangepast worden volgens de nieuwste regels, zoals die gelden vanaf 1 juni als ook de cafés weer open mogen gaan (zie onderaan).

Zie ook:
Inzake bunker schaart SSK zich achter Menno van Coehoorn

Het gebied waarop het aanwijzingsbesluit betrekking heeft.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x