Lente-editie Hanzetocht doet naam eer aan

Lente-editie Hanzetocht doet naam eer aan

Natuur, Nieuws 0 Comment

Kamper wandelroute start zonnig met immer meer deelnemers

Het vorig jaar nieuw opgezette wandelinitatief onder de naam Hanzetocht begint vaste grond onder de bewegende voeten te krijgen. De stijgende lijn van het aantal deelnemers werd voortgezet bij de lentewandeling afgelopen zaterdag 11 april. De vroege starters genoten de gehele tocht van mooi lenteweer. In het begin van de middag trad er even een nat herfstmoment op maar de echte wandelaar is daarop voorbereid of deert het weinig.

Groepsgewijs
Vrijwel alle wandelaars liepen samen, een enkeling met alleen de hond. Rondom en naast het vertrekpunt in De Vier Jaargetijden aan de IJsselkade stond het afgeladen vol met fietsen. Om acht uur ’s ochtends stonden de eerste wandelliefhebbers al voor de deur. Net als bij de wintereditie op 3 januari waren er twee routes waaruit men kon kiezen. De korte route van 8 km leidde de wandelaars door en om Kampen. Bij de lange route van 18 km vertrok men eerst per trein naar Zwolle om van daaruit terug te wandelen. Bij Wilsum kan men gewoonlijk een mooi ommetje maken door de uiterwaarden maar dat werd stil gehouden omdat de hoge waterstand dat verhinderde.

Eén van de deelnemers die met haar hond liep.

Organisatie
Met een totaal aantal deelnemers van 401 personen mag de organisatie zich verheugen in een groeiende belangstelling en bekendheid. Voor de relatief korte lokale route kozen 61 deelnemers en 340 delenemers liepen de route buiten Kampen. De Hanzetocht staat onder auspiciën van de A4D (Avondvierdaagse Kampen) en die stichting is aangesloten bij de KWBN. De Koninklijke Wandel Bond Nederland bestaat per 1 januari 2015 en is het resultaat van een fusie van lokale en regionale wandelbonden, waarvan NWB en KNBLO-NL de bekendste zijn. Door de officiële status van de Hanzetocht kon men ook het zogenaamde Wandelkilometerboekje laten aftekenen.

Deelnemers
De deelnemers kwamen zowel uit Kampen als uit de wijde omgeving. Wij hebben vier sportieve dames gevraagd ons kort verslag te doen, in woord en beeld. Eén verslag is al binnen en zodra alles ontvangen en verwerkt is, doen wij verslag vanaf de wandelroute zelf – met dank aan onze gastreporters. Waar sommigen terugschrokken voor ons vrijblijvend verzoek, reageerden anderen heel enthousiast. Daaronder de moeder van één van onze raadsleden. Wij wachten in spanning af.

Een wegwijzer bij Wilsum op de route van de Hanzetocht.

Naschrift
Enkele verhalen van deelnemers staan in het volgende artikel:
Lente-editie Hanzetocht verschillend ervaren

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x