Levende standbeelden in Stadspark Kampen

Levende standbeelden in Stadspark Kampen

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Ventura laat nog één dag beeldenstorm razen – in slow motion

De zomervakantie loopt ten einde en daarmee de vijf zondagen waarop Ventura haar kunsten vertoont in het Kamper Stadspark. Fraai uitgedost en opgemaakt met oog voor detail staan er verspreid in het groen standbeelden van bekende of minder bekende personen, ook uit Kampen. Soms verraadt een knipperend oog dat het levende standbeelden betreft. Vertier en cultuur in eigen stad.

Stilstand
Zoals de afgekondigde coronacrisis de maatschappij tot stilstand bracht, zo geldt dat ook voor de culturele sector. Vanuit het snelloket voor culturele initiatieven wilde de gemeente hierin verandering stimuleren. Ventura sprong daarop in en toont vandaag, zondag 16 augustus tot 16 uur, als afsluiting van vijf zondagen op rij, tientallen levende standbeelden – van een Kamper icoon als juffrouw Hendriks tot een speeldoosje en ballerina’s.
Ventura organiseert ook ieder jaar Kerst in Oud Kampen (zie onderaan). Met inachtneming van de coronarestricties is Jan Liefting, drijvende kracht achter het spektakel, blij dat zijn spelers in beweging kunnen komen. Althans, totdat ze op hun sokkel staan en bevriezen ondanks de zomerse hitte op sommige zondagen en uitgezonderd de acts waar het werpen van een muntje resulteert in beweging.

De Generaal, met de Cellebroederspoort op de achtergrond, is één van de vele tientallen Levende Standbeelden die Ventura vandaag voor het laatst vertoont in het Kamper Stadspark.

Vertier
Ondanks de subsidie en de vele vrijwilligers kost de manifestatie nog altijd geld, al is het maar voor kostuums, grime en stroom dus staan de hoeden voor een gift wijd verspreid. Bij de gratis entree achter de Cellebroederspoort kan men een donatie doen en losgeld pinnen.
Naast muziek en een hapje wordt het publiek vermaakt met een clown die een wonderlijke truc vertoont. Zo kunnen Kampenaren die hun vakantie thuis hebben doorgebracht, in eigen stad vertier vinden. Dagjesmensen van buiten worden aangenaam verrast met de ”begroeting van natuur en cultuur” in het Stadspark, zoals de Kamper burgervader het op Twitter uitdrukt. Vandaag voor het laatst klinkt het: ”Komt dat zien, komt dat zien!”

Zie ook:
Koninklijke start Kerst in Oud Kampen 2019
Kerst in Oud Kampen 2019 belooft voor elk wat wils (video)
Beginnerscursus Kerst in Oud Kampen 2018 (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x