Lezing Frederik Jansen over neomarxisme en Frankfurter Schule

Lezing Frederik Jansen over neomarxisme en Frankfurter Schule

Nieuws, Politiek, Regionaal 0 Comment

Informele verkiezingsavond Forum voor Democratie in Abdij 1472

Annelies Strikkers nodigt haar stad- en streekgenoten uit voor een lezing over de Frankfurter Schule. Haar partijgenoot Frederik Jansen zal de lezing verzorgen in Abdij 1472 op vrijdagavond 24 februari om 19u30. Jansen zit namens Forum voor Democratie in de Tweede Kamer. Strikkers is de Kamper kandidate voor die partij bij de aanstaande verkiezingen voor de Provinciale Staten. Voor de wortels van het neomarxisme, dat heden hoogtij viert, komt Jansen uit bij de Frankfurter Schule.

Verkiezingen
De campagnes voor de verkiezingen van Provinciale Staten en gelijktijdig het waterschap, komen langzaam maar zeker op gang. Afgelopen maandag bezocht een SGP-delegatie met vertegenwoordigers uit alle overheidslagen diverse plekken en inwoners van Kampen. Volgende week vrijdagavond stelt de kandidaat van BBB voor het waterschap zich voor in An der Steege, het dorpshuis in Zalk. Vanavond kan iedereen informeel kennis maken met Forum voor Democratie in de uitspanning aan de Buiten Nieuwstraat 4 die afgelopen jaar van eigenaar wisselde.
Samen met lijsttrekker Remco Roelofs zocht Annelies Strikkers eerder deze week de publiciteit op. De Kamperse roert zich al langer op social media en wil allereerst de waarheid boven tafel hebben. Die wordt heden maar al te vaak ondergeschoven in ondemocratische processen, volgens de journaliste, zoals we hebben kunnen zien tijdens de gecreëerde coronapandemie en momenteel zien in de geschapen stikstofcrisis.

Neomarxisme
Frederik Jansen, Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie
In de aankondiging van de lezing van Jansen luidt de stelling dat ”neomarxisme overal om ons heen is en dat extreemlinks gedachtegoed niet meer weg te denken is uit Westerse scholen, instituten en media”. Op steeds jongere leeftijd worden ”onze kinderen geconfronteerd met de ideologische LHBT-agenda”, is het uitgangspunt, en zijn leraren en journalisten ”enkel nog verzekerd van hun baan, zolang ze deze ideologie onderschrijven”.
Om te achterhalen waar deze diepgewortelde ideologie in het Westen vandaan komt, gaat Jansen terug naar de oprichters van het zogeheten Institut für Sozialforschung, beter bekend als De Frankfurter Schule. Duitse sociologische en filosofische stroming in de hedendaagse filosofie ontstond in de eerste helft van de vorige eeuw. Ze concentreert zich op de maatschappijkritische, neomarxistische, kritische theorie, een onorthodoxe voortzetting van het marxisme in combinatie met onder andere de psychoanalyse van Sigmund Freud.

Abdij 1472 in de binnenstad van Kampen.

Nieuws uit de provincie:
Provincie herinnert minister aan beloftes Vliegveld Lelystad (2022)
Kampen laat steun aan boeren over aan provincie (2020)
Provincie wijst naar Rijkswaterstaat over doorvaart Reevediep (2019)
Provincie plaatst rasters ter bescherming overstekende otters (2018)
Provincie waakt over Molenbrug (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x