Kampen sluit zich aan bij ‘Light up for inclusion’

Kampen sluit zich aan bij ‘Light up for inclusion’

Nieuws, Sport 0 Comment

Nieuwe Toren licht vrijdag rood op om sport en beweging voor iedereen te belichten

Iedereen moet levenslang plezier kunnen beleven aan sport en beweging. Ongeacht eventuele lichamelijke beperkingen. Dat is de ambitie van Special Olympics dat vrijdag 20 juli haar vijftigjarig jubileum viert. Gemeente Kampen onderschrijft die ambitie. Daarom zal vrijdag de Nieuwe Toren rood aanlichten. In navolging van iconische gebouwen wereldwijd.

Inclusief
#LightUpForInclusionGemeente Kampen onderschrijft de ambitie van ‘Light up for inclusion’ dat Nederland de omslag maakt van aangepast sporten naar inclusief sporten en bewegen. Sport en beweging voor de jeugd, met of zonder beperking, werd vorig week nog onder de aandacht gebracht met vrijblijvende gratis kennismakingslessen voor de jeugd (zie onderaan). Maar voor iedereen geldt dat belemmeringen door leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond of sociale positie weggenomen moeten worden. Inclusief sporten en bewegen is vanzelfsprekend.

Aanlichting
De Nieuwe Toren, waarop juist deze weken elke vrijdagavond een carillonconcert wordt gegeven, wordt ter decoratie vaker aangelicht, in wisselende kleuren. Rood is de kleur van Special Olympics. Wethouder Meijering (Sport) zegt hierover in een persbericht: ”Door mee te doen willen wij laten zien dat er voor niemand belemmeringen mogen zijn om te bewegen. Natuurlijk is dat voor sommige mensen lastiger. Juist voor hen is de Nieuwe Toren vrijdag rood gekleurd.” Met de hashtag #LightUpForInclusion of #SpecialOlympics50 is op internet te volgen hoe wereldwijd gebouwen rood zullen kleuren, van DE KOM in Nieuwegein tot de Dom in Utrecht en van The London Eye tot de Niagarawatervallen.

Roodverlichte Nieuwe Toren door Paul Kaandorp (op canvas verkrijgbaar bij Werk aan de Muur).

Zie ook:
Jeugd in Beweging laat kinderen vrijblijvend en gratis kennismaken met sport en cultuur

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x