Lijnen en strepen in Kamper binnenstad (persiflage)

Lijnen en strepen in Kamper binnenstad (persiflage)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Opinie, Politiek 0 Comment

Ursula van de Bunte deelt verbazing Erwin Olaf en meer

In het voetspoor van Erwin Olaf heeft fotografe Ursula van de Bunte een artistieke persiflage gemaakt over het ’circus’ in de Kamper binnenstad. In de Volkskrant liet fotograaf Erwin Olaf zien wat er met hem gebeurt in deze tijd. Ursula deelt de verbazing van Erwin en in Kampen speelt nog veel meer. De man van Ursula figureert in de persiflage.

Zekerheden kwijt
”Fotograaf Erwin Olaf is zijn zekerheden kwijt en vreest de gevolgen van de pandemie. En dus deed hij wat hij het beste kan: hij maakte een serie zelfportretten in crisistijd en schreef zijn gevoelens over de gebeurtenissen op.” Zo begint de reportage in de Volkskrant. Wat volgt zijn foto’s waarop Olaf als joker tussen lege schappen staat. Ook de kassier en een consument op de achtergrond zijn tot joker getransformeerd.
Fotografe Ursula van de Bunte, wonend en werkzaam in Kampen, geeft aan dat er in deze stad aan de coronamaatregelen nog een belangrijk aspect is toegevoegd: de “regelzucht” van de gemeente om het publiek dwingend aan de hand mee te nemen richting “Het Nieuwe Normaal”. Afgelopen zaterdag werd ook zij om haar (uitgesproken) mening gevraagd door het camerateam van NTR dat op bezoek was (zie onderaan).

Artistieke persiflage
Ursula merkt het volgende op: ”Er staan blauwe looppijlen door de monumentale oude stad. Het parkeren van fietsen wordt gereguleerd middels lelijke, dikke, witte vlakken door de hele stad en met name rond de prachtige Bovenkerk. Naast het aantal zinloze borden, die de oude stadspanden en de straten al vervuilen, zijn er dus nu extra afzichtelijke borden en plaquettes bij gekomen.
De vraag is of dit gebeurt achter een bureautafel op het gemeentehuis, waarschijnlijk (Anderhalfmeter Adviesteam – red.). Is het iemand die daarvoor niet eens de stad is ingegaan om te zien of het esthetisch wel verantwoord was, nee!”
Aan de tendens van Olaf heeft Ursula een artistieke persiflage toegevoegd (zie ook Twitter en Facebook). Met het item op TV kan heel Nederland donderdag getuige zijn van de Kamper overdosis aan regels middels pijlen en vlakken door de hele ’monumentale’ binnenstad.

Paul loopt (fout!) in de vervuilde Kamper binnenstad.

Zie ook:
Danny Ghosen met camerateam in Kampen
Ursula geeft artistieke invulling aan Open Huizen Dag (video)
Artistieke fotografe vestigt zich aan IJsselkade (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x