Lijsttrekkers gemeenteraadsverkiezingen bekend

Lijsttrekkers gemeenteraadsverkiezingen bekend

Gemeente, Nieuws, Politiek 0 Comment

Nieuwe wethouder wordt nieuwe lijsttrekker CDA

De meeste politieke partijen in Kampen hebben hun kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Daarmee is ook hun lijsttrekker bekend waartussen zich weinig nieuwe gezichten bevinden. De meest opvallende verandering vindt bij het CDA plaats waar Bas Wonink de nieuwe lijsttrekker is, zoals hij de vertrokken Geert Meijering eerder al als wethouder opvolgde.

Gemeenteraadsverkiezingen
Woensdag 16 maart in het nieuwe jaar staan er reguliere verkiezingen op de agenda van vrijwel alle gemeenteraden in Nederland. Deze maand stellen de deelnemende partijen hun kandidatenlijst samen die maandag 31 januari officieel ingeleverd moet worden. Bij de vorige verkiezingen in 2018 namen negen partijen in Kampen deel: CU, CDA, SGP, GBK, PvdA, GL, D66, VVD en Kampen Sociaal, het Kamper alternatief voor de SP.
Hoewel er deze raadsperiode twee wethouders voortijdig zijn vertrokken, zitten er tussen de lijsttrekkers enkele nieuwe namen. Bij de SGP volgt Bernard van den Belt Eibert Spaan op als lijstaanvoerder, bij de PvdA volgt Manfred Haveman Janita Tabak op, bij de ChristenUnie volgt Jan Peter van der Sluis Jan Willem Schutte op en bij het CDA neemt Bas Wonink de plaats in van Geert Meijering. Als eerste wethouderstaak verrichte Wonink in oktober het startschot bij de 2Bruggenloop.

Startschot 2Bruggenloop door kersverse wethouder Wonink.

Wethouders
Van der Sluis (CU) trad aan als wethouder in de huidige coalitie CU-GL-GBK-CDA, evenals Irma van der Sloot (GL). De lijsttrekkers Albert Holtland (GBK) en Geert Meijering (CDA) werden ook wethouder. De verliezende partij CDA mocht vier jaar geleden toch deelnemen van formateur Remmelt de Boer omdat de partij in IJsselmuiden en de kernen veel stemmen had binnen gehaald. Meijering is echter vertrokken naar het bedrijfsleven (zie onderaan) en Van der Sloot vertrekt per 1 januari naar de provincie (zie onderaan).
Uiteindelijk vond het CDA Bas Wonink als opvolger en de Kamper CDA-afdeling heeft hem unaniem verkozen tot lijsttrekker. D66 noemt als argumenten om Gerben Wijnja opnieuw aan te wijzen als lijsttrekker ”een kandidatenlijst vol ambitie en ervaring”. De SGP noemt haar ongewijzigde lijst een teken van ”stabiliteit en kwaliteit”.

Zie ook:
Volgende Kamper wethouder vertrekt
Volgende opvolger wethouder Geert Meijering bekend
Geert Meijering verlaat politieke arena

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x