Kamper dominee reist af met inspirator Open Doors voor Muskathlon (video)

Kamper dominee reist af met inspirator Open Doors voor Muskathlon (video)

Kerk, Nieuws, Sport, Video 0 Comment

Maurits Luth loopt samen met Simon Visser in Kenia voor vervolgde kerk

Ondanks dat hij een hekel aan sporten heeft, is Maurits Luth de laatste tijd flink aan het trainen. De dominee van de Kamper Baptistengemeente heeft zijn Kamper sportmaatje gevonden in Simon Visser. Deze begenadigde spreker van Open Doors is juist wel een sportman. Met nog 35 anderen uit heel Nederland doen ze mee aan een Muskathlon in Kenia. De Kampenaren gaan hardlopen voor de vervolgde kerk.

Muskathlon
Bewogen door de gebroken wereld waarin wij leven, brengen christenen binnen Muskathlon hun verlangen samen om die wereld te helen. Met een sportieve prestatie, waarvoor ze zelf via sponsoring het geld binnenhalen, willen ze aandacht vragen voor, en ondersteuning geven aan, bepaalde doelen. Daarvoor worden reizen georganiseerd naar landen veelal in Afrika en het Midden-Oosten.
Op eigen bodem wordt jaarlijks de Muskathlon@Home georganiseerd. Daaraan deed vorig jaar een groep vrouwelijke Kamper Muskathleten mee (zie onderaan). Zij liepen ter ondersteuning van THDV (Tot heil des volks), dat strijdt tegen dwangprostitutie. Naast THDV is Compassion (tegen armoede) al jaren een partner van Muskathlon evenals Open Doors, dat zich inzet voor vervolgde christenen.

Vervolging
Door de eigen crises in Nederland en Europa, krijgt de Hoorn van Afrika (Ethiopië, Kenia, Somalië) weinig of geen aandacht. Een directe broodoorlog is afgewend nu er sporadisch graan uit Oekraïne mag gaan maar nog altijd dreigt er de grootste droogte in veertig jaar en daarmee alsnog hongersnood. Christenen kunnen er niet vrij hun geloof beleven en daarvoor vragen Maurits en Simon aandacht.
Simon is sterk begaan met de vervolgde kerk sinds hij bij Open Doors kwam te werken, zo’n acht jaar geleden. Zijn sportieve gave besloot hij in te zetten voor vervolgde christenen middels de Muskathlon. Hij heeft in tal van landen hardgelopen. Vorige maand was hij nog in Irak en hij roept al op voor de Muskathlon van volgend jaar in Mexico. Zijn passie voor Jezus, kerk, medemens en hardlopen beschrijft hij in zijn boek Vastberaden (klik aan voor een inkijkexemplaar).

Simon Visser prijst de Muskathlon.

Kenia
Simon vroeg Maurits mee die hiervoor sterk uit zijn comfortzone moet komen. Op zijn sponsorpagina (zie onderaan) vermeldt Maurits zijn gezin niet te willen missen en te gruwen van sporten, leuren om geld en ”testosterontestimonies”. Overigens is de sportieve prestatie (63km wandelen, 120km fietsen met een mountainbike of hardlopen over 21, 42 of 63km) de afsluiting van een hele week waarin de deelnemers op tal van manieren kennismaken met het gastland.
Maurits is aardig op weg om zijn streefbedrag te halen maar is er nog niet (zie onderaan). Volgens Maurits hebben wij in het Westen ”weinig besef van wat het kan kosten om Jezus te volgen”. De vervolging kan genadeloos zijn en daar zet Open Doors zich voor in. En via die weg ook Simon en Maurits. Als hardlopers op missie.

Zie ook:
Doneer aan Maurits
THDV Muskathlon vraagt aandacht voor gedwongen prostitutie en mensenhandel (video – 2021)

Simon Visser is spreker en inspirator bij Open Doors

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x