Lutherse Kerk sluit Vredesweek 2019 af na kunstwandeling op Schokland

Lutherse Kerk sluit Vredesweek 2019 af na kunstwandeling op Schokland

Kerk, Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Zondagse middagactiviteit wordt gevolgd door oecumenische viering

Terwijl ’s middags als maandelijkse activiteit een wandeling wordt georganiseerd langs kunst en poëzie op Schokland, staat zondagavond 29 september een viering op het programma van de Lutherse kerk om de Vredesweek af te sluiten. Samen met twee voorgangers uit andere kerken waarmee invulling wordt gegeven aan het thema van de Vredesweek 2019: ”Vrede verbindt over grenzen”.

Kunstwandeling
Samen met voormalige werkgroep de Rode Draad organiseert de Lutherse Kerk in Kampen met Zwaan & Meer maandelijks een activiteit op zondag. Het doel is “elkaar inspireren en stimuleren in de zoektocht naar goed en zinvol (samen)leven”. Zondag 29 september om 14u00 start het nieuwe seizoen met een “inspiratiewandeling” op Schokland.
Er zal gewandeld worden langs de internationale kunstroute ‘Dichter op het Land’. Al wandelend van het ene naar het andere kunstwerk, waar gedichten bij horen, “kunnen we met elkaar van gedachten gewisseld worden wisselen over wat we zien, horen en lezen”, aldus de organisatie.
De wandeling duurt één tot twee uur en wordt afgesloten met koffie in het restaurant. De start is vanaf de parkeerplaats van Museum Schokland en deelname kost vijf Euro. Opgave is gewenst via opgave@ZwaanenMeer.nl. Meer over de wandeling is te bekijken in een aflevering van ‘Weerloze Waarden'(zie onderaan).

Eén van de kunstwerken op de route 'Dichterbij het Land'

Vredesweek
’s Avonds wordt, los van de middagactiviteit, de Vredesweek 2019 afgesloten met een oecumenische viering in de Lutherse Kerk aan de Burgwal. De drie voorgangers illustreren het thema met hun gezamenlijk handelen. De drie voorgangers willen laten zien en beleven dat vreedzaam samenleven met elkaar en met mensen uit andere geloven en culturen goed mogelijk is.
Naast Rinus van Warven, verbonden aan de Lutherse Kerk, gaat de vrijgemaakt gereformeerde dominee Bram Beute voor en ds. Kasper Jager. Hij is verbonden aan de PKN en vaste voorganger in de Open Hof. Jager was vorig jaar één van de vele voorgangers die het kerkasiel in Den Haag gaande hielden (zie onderaan).
Tijdens de Vredesweek werden in den lande tal van activiteiten georganiseerd om iets voor de vrede te doen. De Lutherse kerk sluit zich op de laatste dag aan. Na wellicht ’s middags inspiratie opgedaan te hebben op Schokland.

De Lutherse Kerk aan de overzijde van de Burgel (Burgwal 85),

Zie ook:
Zomer op Schokland met ’Dichter op het Land’ (video)
Kamper voorgangers in Den Haag ”onder de indruk”

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x