Gemeente Kampen volgt richtlijnen RIVM GGD

Gemeente Kampen volgt richtlijnen RIVM GGD

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Maatregelen afgekondigd om verspreiding coronavirus in te dammen

Samen met andere gemeenten in regio IJsselland heeft burgemeester Koelewijn besloten de richtlijnen inzake het coronavirus te volgen van het RIVM en de GGD. Hiermee proberen de instanties de verspreiding van het virus tegen te gaan al is de uitkomst nog ongewis. Tal van activiteiten worden afgelast. De Kamper burgervader doet een appel op zijn burgers om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Onvoorspelbaar
Gisteren nam de rijksoverheid nieuwe maatregelen om verspreiding van het coronavirus in Nederland in te dammen. Dat raakt ook de gemeente Kampen en haar inwoners. Volgens burgemeester Koelewijn worden we ”geconfronteerd met een heel onvoorspelbare situatie en voor Nederland ongekende maatregelen om, in het belang van kwetsbare mensen, de zorg op de been te houden.”
Hij doet een beroep ”op iedereen om daaraan, vanuit de eigen verantwoordelijkheid, medewerking aan te verlenen. We moeten nog afwachten wat de effecten zullen zijn.” Koelewijn sluit niet uit dat dit langer duurt dan 31 maart.

Indammen
Volgens Koelewijn is de te volgen lijn duidelijk: ”Werk zoveel mogelijk thuis, vermijd contact tussen zieke en kwetsbare mensen en bijeenkomsten met meer dan honderd mensen gaan niet door.” Hij spreekt van een moeilijke beslissing gezien het isolement waarin ouderen kunnen komen, de vaak vele voorbereiding die in evenementen is gestopt en de inkomsten die ondernemers mislopen.
Over kleinere evenementen doen de burgemeesters in de regio geen bindende uitspraak. Wel vraagt Koelewijn om niet noodzakelijke bijeenkomsten te schrappen, om uit te stellen daar waar het kan en/of alternatieven te bedenken waardoor mensen niet of in kleinere getale samenkomen.

Maatregelen
Het feestje rondom het 225-jarig bestaan van de Plantagemarkt, zaterdag, gaat niet door. De markt zelf wel evenals de weekmarkt op maandag. De raads- en commissievergaderingen van de gemeenteraad gaan gewoon door, maar vinden plaats zonder publiek
Voor het inspraakrecht gelieve men zich te wenden tot de griffie. De vergaderingen worden zoals gebruikelijk live uitgezonden via de gemeentelijke website (Kampen.nl/uitzending).
Het stadhuis is open en de dienstverlening gaat gewoon door. Wel kampt het stadhuis met beperkte capaciteit omdat veel medewerkers vanuit huis werken. Het Stedelijk Museum Kampen is vanaf vrijdag 13 maart tot nader order gesloten. De opening van ‘Ammehoela! 75 jaar vrij zijn’ is uitgesteld.

Bijeenkomsten
Veel kerkelijke activiteiten zijn afgelast. De jaarlijkse Psalmzangdag volgende week zaterdag is uitgesteld naar zaterdag 10 oktober. De landelijke evangelisatiedag van de Gereformeerde Gemeenten gaat volgende week zaterdag ook niet door. Aanstaande zaterdag gaat de voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis niet door.
De Hersteld Hervormde Jongerenorganisatie (HHJO), het Hervormd Jeugdwerk (HJW) en het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) van de CGK hebben ook hun bijeenkomsten afgelast. In de Rotterdamse Ahoy is de eerste editie van het EO-evenement ’Matthäus aan de Maas’ geschrapt.
De bij de Beraadsgroep van Kerken aangesloten Kamper kerken beperken hun diensten voor komende zondag en de rest van de maand. Iedere kerk neemt hierin zijn eigen beslissing. Bij sommige kerken is de dienst later via internet terug te kijken of live te volgen. Als de dienst überhaupt doorgaat.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x