Ventura heeft antwoord voor Wouter

Ventura heeft antwoord voor Wouter

Nieuws 0 Comment

Marketing gestart voor IJsselkogge, IJsseldelta en IJsselstad

Terwijl Ventura aan de vooravond staat van haar jaarlijkse grootse optredens tijdens Kerst in Oud Kampen, gaf ze enkele weken geleden al een voorproefje op de Veerman van Kampen. Op de salonboot was de landelijke pers uitgenodigd om geïnformeerd te worden over het vele bijzonders dat Kampen te bieden heeft. Een kleine delegatie van Ventura voerde twee sketches op en daarin werd antwoord geven op één van de vragen die centraal staat in de bergingsoperatie van de IJsselkogge. Projectleider Wouter Waldus breekt zich daar al tijden het hoofd over.

Burgemeester Koelewijn heet iedereen welkom.

Meerdere landelijke media en bloggers waren naar de IJsselkade gekomen en werden goed ontvangen op de salonboot. Burgemeester Koelewijn heette iedereen welkom in de bijzondere IJsselstad Kampen. Hij wijst op de boten die langs komen en die duiden op de vele (watergerelateerde) bedrijvigheid in Kampen. Na zijn introductie vervolgt Claudia Groot Koerkamp (IJsseldelta Marketing) zijn verhaal over de vele monumenten, bijzondere gebieden en vele recreatiemogelijkheden binnen gemeente Kampen. Alle aanwezigen kunnen proeven aan Kampen in een korte rondwandeling door de binnenstad met Jan Visser en Cor Adema.

Stadsgids Jan Visser vertelt over de historie van Kampen.

Bij terugkomst staan er drie dames op de voorplecht van de Veerman die binnen hun waren gaan slijten aan de bezoekers. De dames van Ventura laten hun prachtige toneelspel zien waarmee vanzelf Kerst in Oud Kampen ter sprake komt. Plots worden ze echter weggestuurd door een marinier die de aanwezigen geruststelt met de woorden dat de overheid over ons waakt. Er komen drie witte wieven aanwaaien die een verrassend verhaal over de IJsselkogge uit de doeken doen. Zij waren in de Middeleeuwen gevangen gezet maar wisten te ontsnappen door de bewakers te verleiden. Ze namen toen een kogge mee en voeren de haven maar door onervarenheid zonk het schip net buiten de haven. Daarmee kreeg Wouter het antwoord op zijn vraag hoe de IJsselkogge net buiten de haven op de rivierbodem is beland.

Ventura speelt de verwikkelingen rondom de IJsselkogge.

De heksen zaten gevangen in het schip maar toen dat vorig jaar, voor het eerst sinds de Middeleeuwen, weer door een man in een raar rubberen pak werd aangeraakt, wisten de geesten van de heksen te ontsnappen en zo kreeg Kampen haar witte wieven. Projectleider Wouter Waldus neemt daarop het woord over en geeft een presentatie over het onderzoek en de berging van de IJsselkogge. Hij geeft aan in archeologenkledij te verschijnen, wat de gaten in zijn broek en zijn ongeschoren gelaat verklaart. ’s Morgens is hij zelf nog aan het werk geweest en heeft zo’n vier uur onder water gezeten. De Veerman vaart onderwijl over de rivier, langs het stadsfront en bij het passeren van het werkponton, lachen de duikers als ze hun collega in het schip zien. Wouter vertelt de laatste stand van zaken en eindelijk blijken de eerste spuitlansen onder het koggewrak doorgekomen te zijn. De veenbodem van de rivier wordt door de druk en in de loop van de tijd zo taai als hout en bestaat bij veenplakaten dus niet uit makkelijk te doorklieven zand.

Wouter Waldus licht de vindplaats van de IJsselkogge toe.

Al met al was het een middag waarop het land werd getoond hoe mooi en bijzonder Kampen is. Een stortvloed aan informatie kwam over de aanwezige pers heen maar zij weten nu wel waar Kampen ligt en het vele moois en interessants dat de Hanzestad te bieden heeft. Misschien al voor Ventura en Kerst in Oud Kampen, maar ongetwijfeld bij de lichting van de IJsselkogge zullen ze terugkeren. De marketing van de IJsselkogge is al gestart voordat die boven water is.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x