Mars voor de vrijheid in Kampen

Mars voor de vrijheid in Kampen

Nieuws, Politiek 0 Comment

Fakkeloptocht ter gedenking vrijheid voor coronacrisis

Aan de vooravond van Bevrijdingsdag werd er in de binnenstad een fakkeloptocht gelopen om de vrijheid te gedenken waarvoor in de Tweede Wereldoorlog is gestreden en die met de coronacrisis weer deels teloor is gegaan. Een handvol verontruste Kamper inwoners trotseerde de frisse wind en liepen naar het monument aan de De la Sablonièrekade om onze vrijheidsstrijders te herdenken.

Koffiedrinken
De stevige wind weerhield de lopers ervan om de fakkels te ontsteken. De vlaggen wapperden des te meer, waaronder een Bataafse vlag die liefde en verbondenheid uitdraagt. De deelnemers kennen elkaar van het koffiedrinken op de Plantage waar ze al maanden op zaterdagavond spontaan samenkomen. Zij pleiten voor vrije keuze, ook in de huidige coronacrisis, en roepen volk en vaderland op om ”gewoon normaal te doen”. Virussen zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn. De buitenproportionele maatregelen treffen nu vaak ’onschuldigen’.

Demonstranten voor vrijheid in de Kamper binnenstad.

Wappies
Op een enkeling na, die ver gaat in complottheorieën, zijn het geen wappies maar nuchtere mannen en vrouwen van alle leeftijden. ”En dan nog,” knipoogt een vrouw die stelt dat wappies bijna een geuzennaam wordt. ”Een virus is niet gebaat bij de dood want dan houdt het ook zelf op te bestaan”, reageert een ander.
De tocht eindigt bij het monument waar de burgemeester ’s morgens bij de Dodenherdenking benoemde dat onze vrijheden heden beperkt zijn maar de rechtstaat nog wel overeind staat. De vele affaires aan het Binnenhof weerspreken die optimistische stelling.
De politie was er als de kippen bij om haar aanwezigheid te tonen maar alles verliep gemoedelijk. De vrijheid van demonstratie en meningsuiting staan vooralsnog overeind.

Zie ook:
Koelewijn over AstraZeneca: „Laat mensen tekenen”
Veel Kamper animo voor vaccineren volgens Prikje
”Alle waarden draaien om” (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x