Masterclass als alternatieve schooldag door staking

Masterclass als alternatieve schooldag door staking

Geschiedenis, Nieuws 0 Comment

Leerlingen basisschool kunnen 30 mei kunst maken en kijken met CultuurZIEN

Om geen educatieve dag te verliezen, organiseert CultuurZIEN op woensdag 30 mei een masterclass voor basisschoolleerlingen. Die dag staken veel scholen in Gelderland en Overijssel. CultuurZIEN biedt een leuke en leerzame ochtend met een workshop in huize ’t Brieschend Peerd. Het thema luidt ”De binnenstad als een boek”.

Staking basisonderwijs
In het hele land voeren onderwijsbonden een estafettestaking voor een hoger salaris en een lagere werkdruk. In Gelderland en Overijssel worden woensdag 30 mei leraren in het primair onderwijs opgeroepen het werk neer te leggen. Voor de leerlingen in Kampen, die dit treffen, organiseert CultuurZIEN een alternatieve bezigheid. Zo gaat er geen educatieve dag verloren en hoeven ouders niet thuis te blijven voor hun kroost. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen een ochtend lang kunst maken en kijken voor €7,50 per persoon. De workshop wordt gehouden in huize ’t Brieschend Peerd (Buitennieuwstraat 17). Er is plaats voor maximaal tien deelnemers om de groepen niet te groot te maken. Het thema van de masterclass luidt ”De binnenstad als een boek”. In de Kamper binnenstad is aan veel huizen veel af te lezen.

Deze "Gaper" gaf het beroep weer van de pandeigenaar.

Huizen in de binnenstad
Er zijn in de Kamper binnenstad huizen met een naam, zoals ‘Schildt van Vrankrijck’ (Oudestraat 115). Op sommige huizen kun je het jaartal lezen waaruit ze stammen. Vaak is dat in Romeinse cijfers. Wie weet waar MDCC LXIV als jaartal voor staat (Oudestraat 107)? Of er is aan het huis af te lezen welk beroep de eigenaar had. Boven de DA-drogisterij (Oudestraat 80) is nog een ”gaper” aan de gevel te bewonderen. De binnenstad wordt bezocht en daarnaast werken de kinderen aan een eigen huis met tekenen en kleien. Aanmelden is gewenst en mogelijk via tel.nr. 038-3311024 of per mail op kunst@CultuurZIEN.nl. Bij eerdere stakingen organiseerde CultuurZIEN ook een alternatief programma. Enerzijds ter lering en vermaak van de kinderen en anderzijds om voor de ouders plotseling ”opkomende nood” te lenigen. Bovendien ben je nooit te jong om te leren, zelfs niet te jong voor een masterclass.

Eerdere activiteiten van CultuurZIEN:
Kamper Letterspel
Volop paarden in Kampen (video)
Voorjaarscursus over bouwgeschiedenis Kampen

Laatste nieuws

De zomeravondwandeling “De binnenstad als een boek” wordt vrijdagavond 1 juni herhaald voor volwassen (kinderen nog altijd welkom). De wandeling start om 19u00 op het Ouderaadhuisplein.
De deelnamekosten bedragen €7,50 p.p. (leden van het Nutsdepartement Kampen ontvangen 10% korting).

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x