Meedoenbon wordt geen Stadspas

Meedoenbon wordt geen Stadspas

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Kringloop IJsselmuiden steunt Meedoen met tien Euro extra

Het aantal deelnemers aan de Meedoenbon loopt richting de tweehonderd. De kringloopwinkel in IJsselmuiden is één van de nieuwste deelnemende organisaties. Zij omarmt het project en telt €10 extra op bij het bedrag van €50. Het college heeft daarnaast besloten om de bon niet om te zetten in een pas, zoals eind vorig jaar één van de vragen was van de gemeenteraad in een motie.

Raadsmotie
In november nam de gemeenteraad een motie aan met als onderwerp ’Meer doen met de Meedoenbon’. Het college van B&W werd verzocht te onderzoeken of de Meedoenbon omgezet kan worden in een pas met tegoed erop en of die breder te besteden zou zijn. En zou een dergelijke pas misschien beschikbaar kunnen komen voor alle Kampenaren?
De invoering van een eventuele stadspas zijn in 2005 en 2015 onderzocht en is praktisch niet haalbaar. De kosten zullen de pan uitrijzen evenals de tijd die er gemoeid is met de administratieve verwerking. Een bredere besteedbaarheid was afgelopen jaren al mogelijk bij bijvoorbeeld KiOK en Sail. Organisatoren van evenementen kunnen bij de gemeente deelname aan de Meedoenbon aanvragen.
Dit jaar zullen de financiële regelingen, inclusief de (vorm van de) Meedoenbon, en het armoedebeleid worden geëvalueerd. De Meedoenbon is in april 2012 door toenmalig wethouder Lidi Kievit geïntroduceerd ter opvolging van de Declaratieregeling.

Meedoenbon

Kringloop
De Meedoenbon van vijftig Euro wordt twee maal per jaar verstrekt aan inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm. De twee coupures van €50 zijn in te wisselen bij tal van organisaties (zie onderaan). Meerdere bonnen met kleinere bijdragen, zoals soms gevraagd wordt, is voor het college geen optie gezien de toenemende administratieve rompslomp en kosten.
Er sluiten zich nog steeds nieuwe organisaties aan bij het Meedoenproject. Zo werd er in mei over 170 deelnemers gesproken en in deze maand juni spreekt de adviesnota van het college over 180. In mei besloot Kringloop IJsselmuiden mee te gaan doen en de Meedoenbon te accepteren. Wijkverbinder Gerard Wessels was hiermee erg blij, te meer toen de bonus van de organisatie duidelijk werd. De winkel aan de Trekvaart voegt tien Euro extra toe aan het tegoed. Daarvoor heeft de gemeente een uitzondering gemaakt.
Op vrijdag 3 mei overhandigde Wessels aan winkelmedewerkster Liesbeth van der Wolde een stapel van tientallen Meedoenbonnen. En het einde is nog lang niet in zicht.

Gerard Wessels & Liesbeth van der Wolde voor de Kringloop in IJsselmuiden.

Zie ook:
Primeur Marcel Kalter tijdens Kampen Armoedevrij
EO-coryfee bezoekt Kringloop Kampen
Deelnemende organisaties

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x