Meer bankjes langs Reevediep gewenst

Meer bankjes langs Reevediep gewenst

Gemeente, Kamper Kracht, Natuur, Nieuws 0 Comment

Lange fiets- en wandelroutes ontberen rustpunten volgens GBK

Kampen heeft iets met bankjes. Althans, zo lijkt het. Veel initiatieven zien het daglicht rondom bankjes. Van het coronabankje met een knipoog tot serieuze Hanzebankjes. Volgens GBK is er ook behoefte aan (meer) bankjes langs de ”kilometerslange” fiets en wandelroutes langs het Reevediep. Een verzoek daartoe heeft de lokale partij ingediend bij de gemeente.

Vele verzoeken
Via social media en geluiden op straat zouden er vele verzoeken binnen gekomen zijn voor het plaatsen van bankjes langs het Reevediep. Herman Bres en Piet Bergstra gaan zich daarvoor inzetten. Op de Uiterwijkseweg staan ’hun’ bankjes inmiddels.
Het plan is opgepikt door Arjen Hendriks, voorzitter van Stichting Kamper Kogge. Hij biedt zijn vrijwilligers aan om de bankjes te laten maken, samen met vrijwilligers van de Kamper Botterstichting. Zij hebben het benodigde gereedschap in huis.
Op de Koggewerf liggen moeraseiken die na twee jaar strijd gekapt zijn aan de Europa Allee (zie onderaan). Het burgerprotest haalde toen niets uit. Hendriks spreekt nu ook van burgerparticipatie waarmee ”onze gemeente aanzienlijk kan besparen op de kosten”.

Een op het oog oneindig fietspad tussen Slaper en Reevediep.

Gemiste kans
Bij de aanleg van het Reevediep zijn er bankjes geplaatst bij de Scheeresluis, de Nieuwendijk(brug) en op de klimaatdijk. Langs het kilometerslange fiets- en wandelpad aan beide zijden van de nieuwe waterweg staat echter niets en daar zou nu juist grote behoefte aan bestaan.
De aanwezige bankjes zijn gemaakt van de bomen die in oktober 2018 moesten wijken in het Reevegebied omdat ze bij hoogwater in de stroombaan van de IJssel zouden staan. Met de vier in augustus 2019 geplaatste bankjes kregen de gevelde bomen een tweede leven.
Stichting Voedselbos & Natuurspeelplaats Kampen en beeldend kunstenaar Peter Schräder (Stichting ARTicipatie) maakten de boombankjes. Een afdruk in de leuning herinnert aan hun afkomst (zie Facebook). GBK hoopt het initiatief nu voort te zetten met acht tot tien bankjes. Het ontbreken daarvan wordt als een gemiste kans ervaren.

Een boombankje bij de Scheeresluis aan de Kamperstraatweg.

Zie ook:
Moeraseiken mogen gekapt (video)
Nocoronabankje in Groene Hart
Babbelbankje van hout oude Stadsbrug (video)
Hanzebankjes binnenstad vertonen gedichten

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x