Kamper horeca krijgt meer terrasruimte

Kamper horeca krijgt meer terrasruimte

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Tegemoetkoming voor omzetderving door coronamaatregelen

Onder bepaalde voorwaarden mogen Kamper horecagelegenheden van 1 juni tot 1 september hun terras uitbreiden in de openbare ruimte. Voor de extra terrasruimte hoeft geen precario betaald te worden. In aangepaste vorm mag de Nederlandse horeca haar deuren weer openen. De anderhalvemeterdoctrine beperkt wel de capaciteit en daarin wil de gemeente Kampen haar horeca ondersteunen.

Binnenstad
Naar een plan van Stichting Horeca Kampen, waarbij ook niet-leden zijn aangehaakt, hebben 21 horecagelegenheden in de Kamper binnenstad de gemeente gevraagd om uitbreiding van hun terras. Na toetsing op diverse aspecten, waaronder veiligheid en afstemming met de omgeving, zijn de meeste verzoeken gehonoreerd.
Door de uitbraak van het coronavirus en de daaropvolgende beperkende maatregelen, “kent het terrasseizoen een andere start dan we gewend zijn”, aldus wethouder Meijering (Economie). Hij is opgetogen over het initiatief van de horecaondernemers.
Voor de terrasverruiming moet er een plan worden ingediend. De horecaondernemer moet zorgen dat er draagvlak is voor het plan bij bewoners en bedrijven in de directe omgeving van de geplande uitbreiding. Hierover zal geen precario (vergoeding voor gebruik van openbare grond) geheven worden. Voor bestaande terrassen wordt pas vanaf 1 juli precario in rekening gebracht.

Opgestapelde terrastafels en -stoelen aan de Plantage in Kampen.

Alternatieve locaties
Als verruiming van het terras niet aansluitend mogelijk is, staat de gemeente welwillend tegenover terrasverruiming op een andere plaats. Hiervoor zijn in beeld: Van Heutszplein, Stadspark, Koggewerf, een deel van de Nieuwe Markt en, na afstemming met de eigenaar, de Bovenkerk.
De gemeente baseert zich bij het besluit voor meer ruimte op de ’Richtlijn Omgaan met terrassen voor gemeenten’. Deze is in regionaal veiligheidsverband opgesteld en bevat aanbevelingen voor gemeenten voor het openstellen van terrassen per 1 juni 2020 op basis van landelijke en regionale uitgangspunten. Oog voor de verscheidenheid aan belangen en het maximaal faciliteren van ondernemers staan hierbij centraal.
Horecaondernemers die zich nog niet gemeld hebben maar ook hun terrassen willen verruimen, kunnen zich melden bij het Anderhalvemeter Team van de gemeente. De mogelijkheid wordt tenminste geboden tot 1 september. Onder voorbehoud van wijzigende crisisomstandigheden.

Zie ook:
Tijdelijke verplaatsing zaterdagmarkt naar Nieuwe Markt
Overstekende kelners IJsselkade mogen blijven
Wisseling van de wacht aan de Plantage
Weerstand tegen fietsparkeren binnenstad (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x