Kamper adviesbureau opent vestiging in Zwolle

Kamper adviesbureau opent vestiging in Zwolle

Nieuws, Regionaal, Zakelijk 0 Comment

Meester en Meester doet goede zaken – voor recht en veiligheid

Nog geen anderhalf jaar geleden startten twee jonge Kamper ondernemers, beiden meester in de rechten, met een juridisch adviesbureau onder de vlag van DDF People. Inmiddels is het team en het aantal opdrachten dusdanig gegroeid dat Meester en Meester een vestiging in Zwolle heeft geopend. De juridische- en veiligheidsvraagstukken lopen zeer uiteen. Aleid Kanis en Lesley Brons vatten het zelf samen onder de noemer ”voor een veilige en rechtvaardige samenleving”.

Opening
Het nieuwe kantoor in Zwolle zou geopend worden door de burgemeesters van Kampen en Zwolle. Aangezien burgemeester Snijders (Zwolle) echter herstellende is van een zeker rondwarend virus, trad burgemeester Koelewijn (Kampen) namens beide burgervaders op. Buiten op de stoep kreeg hij een enorme schaar in de handen gedrukt om het lint door te knippen dat beide meesters vast hielden.
Dit alles gebeurde onder toeziend oog van andere medewerkers want inmiddels heeft het bureau al een aardig team van andere advocaten, consultants en partners gevormd.

Toegankelijkheid
De twee juridisch ondernemers ervaarden in de praktijk dat het recht vaak niet voor iedereen toegankelijk is. Daarop besloten ze medio 2019 hun bureau op te richten “dat steengoed juridisch- en veiligheidsadvies biedt op een toegankelijke, eerlijke en transparante wijze”.
In het afgelopen jaar heeft Meester en Meester particulieren, bedrijven en de overheid mogen adviseren en bijstaan bij complexe juridische- en veiligheidsproblemen. Naast de commerciële doelstellingen verleent Meester en Meester onder andere juridische hulp aan diegene voor wie het recht niet toegankelijk is of niet over de financiële middelen beschikt om juridische hulp in te schakelen.

Lesly Brons en Aleid Kanis in de nieuwe vestigiing van Meester en Meester.

Bijstand
Het was een gedurfde maar succesvolle stap. In het afgelopen jaar heeft het bureau naar eigen zeggen veel inwoners, bedrijven en de overheid kunnen adviseren en bijstaan bij juridische- en veiligheidsproblemen. Ondernemers of particulieren
die in de financiële problemen kwamen te zitten, werden bijgestaan maar bijvoorbeeld ook gemeenten die plotseling geconfronteerd werden met het coronavirus en het beleid samen met inwoners daarop moesten aanpassen.
Naast de vestiging i het verzamelpand van DDF People, heeft Meester en Meester nu ook ”met veel trots” haar intrek genomen in een historische pand aan de rand van het Zwolse stadscentrum.

Als persoonlijk veiligheidsadviseur van burgemeester Koelewijn sprak Aleid Kanis met Danny Ghosen over de coronamaatregelen in de Kamper winkelstraten in het programma Danny op straat.. Om auteursrechtelijke redenen wordt dit videofragment vooralsnog geblokkeerd.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x