Drie ondernemingen vestigen Kamper afdeling in Meeuwenstaete (video)

Drie ondernemingen vestigen Kamper afdeling in Meeuwenstaete (video)

Nieuws, Video, Zakelijk 0 Comment

Rabobank Meeuwenplein maakt meer en meer ruimte voor bedrijven

Het bedrijvenpand Meeuwenstaete breidt uit. Tegelijk neemt het oppervlak van de Rabobank aan het Meeuwenplein af. Drie gerechtelijke ondernemingen hebben een afdeling in Kampen geopend en zijn ingetrokken bij de Meeuwenstaete. Samen met de leidinggevenden gaf burgemeester Koelewijn het startschot voor de nieuwe stap. De kinderen wisten wel raad met de confetti.

Rabobank
De toenemende digitalisering en de opkomst van telebankieren noopt veel banken ertoe om filialen te sluiten of in te krimpen. Zo ook de Rabobank die ooit het hele pand langs de parkeerplaatsen op het Meeuwenplein in gebruik had. Langzamerhand heeft zij steeds meer ruimte afgestoten. Dat bood soelaas voor andere bedrijven en organisaties. Op de eerste verdieping zijn al langere tijd kleine ondernemingen gevestigd.
De begane grond is nu eveneens voor een groot deel vrij gegeven. Drie gerechtelijke zaken zijn daar ingetrokken: BVD Advocaten, Krol Wezenberg Accountants en IJzerman Gerechtsdeurwaarders & Incasso. De eerste twee waren nog niet gevestigd in Kampen. Krol Wezenberg komt uit Harderwijk en BVD heeft vestigingen in de Betuwe. IJzerman zat vanaf 1981 aan de Burgwal en de laatste jaren in de Melmertoren.

Spelen met de confettislingers!

Meeuwenstaete
Nu hebben de drie bedrijven elkaar gevonden in het bedrijvenpand in Kampen. ”Bijzonder,” noemt advocaat Dico Bogerd de situatie ”zoals de drie bedrijven in de juridische sector bij elkaar gekomen zijn.” Hij vertelt dat in het kantoor van BVD Advocaten de voormalige, enorme bankkluis staat. Dat bracht hem op het idee van een filmpje waarin nog niet iedereen door heeft dat het (achterste deel) geen bankgebouw meer is.
Burgemeester Koelewijn heette iedereen welkom in de Hanzestad Kampen. Omdat hij veel bezoekers van buitenaf verwachtte, bracht hij het ondernemersklimaat in Kampen onder de aandacht. Van harte nodigde hij de nieuwe Kamper werknemers uit bij het maandelijkse Koffiemomentje in De Eenhoorn. Samen met de drie ’filiaalhouders’ knalde hij het nieuwe Kamper tijdperk voor de bedrijven in. Met de confettislingers uit het kanon wisten de kinderen wel raad. Zoals de gasten met de hapjes en drankjes. Op zien Kampers verzorgd door Campenaer Koffie.Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x