Maaike Messelink opteert voor het bestaan van God (video)

Maaike Messelink opteert voor het bestaan van God (video)

Kerk, Nieuws, Video 0 Comment

Studente TUK genomineerd voor Jonge Theoloog des Vaderlands

De Theologische Universiteit Kampen heeft haar studente Maaike Messelink genomineerd voor de titel Jonge Theoloog des Vaderlands. Getroffen door de leegheid van het bestaan in Oost-Duitsland, besloot Maaike drie jaar geleden theologie te gaan studeren. Ze wil hoop brengen met de optie dat God bestaat. Ook aan jongeren in Nederland. Tot en met maandagmorgen kan er op haar gestemd worden.

Duitsland
Geboren, twee jaar voor de millenniumwisseling, en getogen in Amersfoort volgde Maaike het atheneum en koos daarna voor twee tussenjaren. Breed geïnteresseerd als ze is, waren er meerdere studies die haar aanspraken. Theologie was één van de opties. Met steun van een vrij onbekend EU-fonds kon ze het tweede tussenjaar in Oost-Duitsland bij een kerk gaan werken. Daar werd ze getroffen door de leegheid van het bestaan. Het nationaalsocialisme en het communisme hadden godsdienst buiten de samenleving geplaatst.
Toen ze geraakt werd door het besef dat men daar zelfs de optie vergeten was dat God bestaat, maakte ze zich ook zorgen over Nederland waar de secularisatie ook woekert. Zo kwam ze tot het besluit theologie te gaan studeren. Van huis uit kerkt ze bij de NGK waardoor ze in Kampen uitkwam. Nadat ze bij vrijwilligerswerk zag dat vrouwen ook predikant kunnen worden, koos ze voor die master. De bachelorfase heeft ze recent afgerond.

Passie
In het predikantschap kan ze ten diepste haar passie voor God kwijt. Dit wil ze niet anderen in de schoenen schuiven maar ten minste wil ze wel de optie van God naar voren mogen brengen. Ook naar jongeren toe in Nederland die op zoek zijn naar zingeving of een leegheid ervaren. Ze loopt momenteel stage bij de GKv in Hattem waar Almatine Leene, de eerste vrouwelijke GKv-dominee is en…. de huidige Theoloog des Vaderlands is. Dat treft maar niet meer dan dat.
„We hebben Maaike genomineerd om haar bevlogenheid, duidelijke mening en bijzondere verhaal over Duitsland”, aldus Eline Akkerman. Haar afdeling PR en Communicatie heeft Maaike geholpen bij het maken van de video (zie onderaan) waarin de theologe in spé zich voorstelt. Maaike houdt graag het gesprek gaande. Met het geloof achter de voordeur wegstoppen, ontstaat een kale maatschappij. Voor die leegte wil ze waken.

Zie ook:
Nieuwe studenten TUK verwelkomd op stadhuis (2018)
Schooldag Theologische Universiteit kijkt vooruit (2017)

Stemmen kan op deze pagina waarop ook de andere vijf kandidaten zich voorstellen.
Alle genomineerden hebben een essay geschreven over hun motivatie. Dat van Maaike is in dit document te lezen.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x