Bocht na Stadsbrug blijft aandachtspunt

Bocht na Stadsbrug blijft aandachtspunt

Nieuws 0 Comment

Nieuwe valpartij stelt vraagtekens bij eerdere aanpak

De bocht voor fietsers vanaf de IJsselbrug rechtsaf de IJsselkade op, blijft riskant. Althans, nadat recent ook een bekende Kamper overheidsdienaar onderuit ging, laaide de discussie weer op. Na een incident en ophef begin december is de bocht aangepakt. De storm aan reacties was juist geluwd. Het blijft een punt van aandacht voor wethouder Van der Sluis die het onderzoek voortzet.

Valpartij
Op 7 december meldde de gemeente de inmiddels beruchte bocht aangepakt te hebben (zie onderaan). Er was nieuwe ”coating” (deklaag) aangebracht. Nadat vorig jaar de bocht gestraald is en er in oktober een geel waarschuwingsbord is geplaatst. Op 28 december ging wijkagent Jean Louis Becker onderuit en zijn melding werd op social media grif opgepikt.
De bocht doet in alle opzichten aan de norm volgens Van der Sluis die er ”goed naar gaat kijken”. Hij krijgt weinig meldingen over de bocht en sinds de glijpartij van Becker nog geen één.

De wijkagent kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf.

Metingen
De wethouder vermoedt dat de snelheid en scherpte van de bocht een rol spelen. Aan de kant van IJsselmuiden zijn vergelijkbare ongelukken niet bekend maar daar is het wegdek na de brug ook minder steil. Technisch gesproken suggereert Van der Sluis dat er ”misschien weinig grip op de banden is door de combinatie van snelheid en bocht”.
Dinsdagmorgen zijn er stroefheidsmetingen verricht in de bocht. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Het beraad over mogelijke oorzaken en oplossingen vervolgt.

Zie ook:
Oorzaak valpartijen bij Stadsbrug aangepakt

De beruchte bocht rechtsaf de IJsselkade op.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x