Ondernemer van het Jaar 2018 in het zonnetje gezet

Ondernemer van het Jaar 2018 in het zonnetje gezet

Nieuws, Video, Zakelijk 0 Comment

Johan van Marle verwelkomt Mobiele Felicitatie Eenheid bij Uitgekookt

De zaken lopen goed bij Uitgekookt, de cateringservice van Johan van Marle in IJsselmuiden. Zo goed, dat er geen tijd is voor een interview en bijna geen tijd voor een feestje. Maar met de Mobiele Felicitatie Eenheid werd toch even het moment gemarkeerd. Johan van Marle werd in december uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2018. Terecht gezien de expansie van zijn bedrijf dat vorig jaar de sprong maakte over de Oosterlandenweg.

Regio Zwolle Congres
In december werd de zevende editie van het Regio Zwolle Congres georganiseerd in Theater De Spiegel in Zwolle. Tijdens dat congres werd de Ondernemer en de Starter van het Jaar regio Zwolle bekend gemaakt. De verkiezing is een initiatief van VNO-NCW regio Zwolle, MKB regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Zwolle. De verkiezing beloont ”echt ondernemerschap: ambitie, durf en innovatie”. Er wordt ”aandacht gevraagd voor een bijzonder slag mensen, die zich durven te onderscheiden en risico te nemen.”
Het oordeel van een negenkoppige vakjury telt voor twee derde mee in de einduitslag. Het resterende deel van de uitslag en de beslissende stem werd uitgebracht via de Regio Zwolle ondernemers community.
Annelies Maas en Roland Kortenhorst van het in Zwolle gevestigde Medical Precision wonnen de award voor Starter van het Jaar. Zij hebben samen met het Isala Ziekenhuis een medische toepassing ontwikkeld die inmiddels beproefd is bij gerenommeerde technische bureaus en fabrikanten in Europa. Johan van Marle sleepte de award in de wacht voor Ondernemer van het Jaar.

Boven de moswand in het nieuwe pand staan de generaties Van Marle geschetst.

Ondernemerschap sinds 1830
De generaties voor Johan van Marle zijn al sinds 1830 actief op het gebied van verkoop en telen van aardappelen en groente. Vanaf 1938 is de historie vastgelegd toen de grootouders van Johan van Marle de groentewinkel overnamen. De ouders van Johan kwamen met het destijds nieuwe concept van panklare groente. Johan nam de zaak in 1999 over en breidde het aanbod uit naar panklare maaltijden.
In 2013 won Uitgekookt al de Rabo Award Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als rasechte ondernemer is Johan (43) lid van MKB Nederland Regio Zwolle en van meerdere business clubs, te weten PEC Zwolle, IJsseldelta en De Wetering Genemuiden. Zijn breed georiënteerd en ambitieus ondernemerschap is te herkennen in zijn onderneming Uitgekookt.
Dagelijks bezorgt het bedrijf duizenden gezonde maaltijden door geheel Nederland. Daarnaast verzorgt Uitgekookt de catering of barbecues op privé- en bedrijfsfeesten. De evenemententak is uitgebouwd door Johan’s vrouw Miranda die tevens mede-eigenaar is.
De groei tot nationale cateraar maakte indruk op de Ondernemersprijsjury evenals de betrokkenheid bij de regio en de softwaretechnologie achter de bedrijfsprocessen. De Mobiele Felicitatie Eenheid vierde het feestje vorige week mee. Inclusief het personeel dat de alcoholvrije cocktails als verrassing op de werkplek kreeg aangeboden.

Geert Meijering en Miranda van Marle delen de MFE-cocktails uit aan medewerkers van Uitgekookt.

Zie ook:
Bebouwing uitbreiding Spoorlanden gestart (april 2018)
Spoorlanden mag Oosterlandenweg over (dec. 2017)
Groot feest bij Van der Weerd in Grafhorst (video)
Bakker Bart viert één jaar heropening

 

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x